Urbanisme

municipal

Vic cedeix a Justícia per vint anys l’edifici dels nous jutjats

L’Ajuntament aprova transferir a la Generalitat el dret de superfície gratuït de la finca de la rambla de l’Hospital, número 46

És el pas que calia abans que el departament pogués començar a fer-hi les obres, l’any que ve

La casa Serra i Moret, situada a la rambla de l’Hospital, número 46, ha fet un pas més per convertir-se en la nova seu dels jutjats de Vic. L’Ajuntament de Vic va aprovar al ple de dimecres la constitució del dret de superfície gratuït i per vint anys sobre aquesta finca a la Generalitat de Catalunya, encarregada de fer les obres de les noves dependències, previstes per l’any que ve. D’aquesta manera, s’aconsegueix que “la ciutat ampliï els serveis jurídics de què disposa”, va exposar Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme.

Les gestions per arribar fins a aquest punt han estat llargues. Fa dos anys es va signar un conveni entre Justícia i l’Ajuntament per un contracte d’arrendament, a raó de 6.500 euros mensuals i amb un termini de deu anys obligatori per les dues parts. El mes passat, el departament va exposar la necessitat de tenir uns espais adequats per situar-hi les dependències judicials i unificar les que actualment té repartides entre els edificis del carrer Doctor Junyent números 4 i 12-14 i la rambla de l’Hospital número 46. L’edifici sobre el qual la Generalitat, encarregada d’habilitar i conservar l’immoble, ha demanat el dret de superfície és adjacent als actuals jutjats. El valor de la finca, inscrita en l’inventari de béns immobles de l’Ajuntament amb la qualificació jurídica bé patrimonial i la qualificació urbanística de zona d’edificis públics, és d’1.321.800 euros. L’edifici té una superfície de 382,3 m² i una superfície construïda total de 1.082,3 m² que es reparteixen entre una planta baixa i tres pisos. La planta baixa té una superfície construïda de 382,3 m²; al primer i segon pis és de 305,2 m² respectivament, i el tercer pis té 89,5 m².

L’immoble, que anys enrere havia estat la seu de les dependències de la Guàrdia Urbana a la planta baixa i el Consorci per a la Normalització Lingüística d’Osona, disposarà d’abastament d’aigua, evacuació d’aigües, subministrament d’energia elèctrica i xarxa de telecomunicacions. El dret de superfície també estableix que seran a càrrec del Departament de Justícia (en aquest cas) les despeses de manteniment de l’edifici i el pagament de l’IBI corresponent. En el termini de dos anys des de la data d’inscripció del dret de superfície, la Generalitat haurà de remodelar l’edifici per adequar-lo a les dependències judicials.

LA XIFRA

1.082
metres quadrats
té de superfície construïda total l’edifici dels nous jutjats, repartits en planta baixa i tres pisos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia