Urbanisme

municipal

denúncia

Qualifiquen de desmesurada l’ampliació de l’Hostal Empúries de l’Escala

El Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de la Iaeden, denuncia l’impacte i demana ara que es reconsideri el volum d’edificació a la zona

El Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de la Iaeden-Salvem l’Empordà, reclama que s’actuï “abans no sigui massa tard” i afirma que l’Hostal Empúries està executant “de manera irregular” una llicència d’ampliació “atorgada per l’Ajuntament de l’Escala” que permet “augmentar el nombre d’habitacions i aixecar una nova planta sobre l’edifici nou”.

Segons el seu parer, la reforma té un impacte paisatgístic i arqueològic important. Els contraris a aquesta ampliació consideren que l’impacte paisatgístic és determinat pel fet que s’augmenta de manera preocupant el volum de l’edifici, cosa que causa un impacte visual en un lloc emblemàtic “que hauria de ser especialment curós en l’entorn”.

Així mateix, consideren que l’impacte arqueològic es produeix perquè “tot el sòl urbà d’aquest indret forma part de l’entorn arqueològic d’Empúries, protegit en el planejament urbanístic del municipi”.

Els conservacionistes contraris a l’ampliació afirmen que l’Ajuntament ha aturat les obres “perquè no es compleixen els requisits de la llicència”, i asseguren, així mateix, que “no s’ha complert l’informe de la comissió de Cultura de la Generalitat de Catalunya que els obligava a fer prospeccions arqueològiques a la part que afecta el subsol, on ha calgut fer fonaments”.

D’altra banda, denuncien que “el més preocupant” és que, segons el planejament urbanístic vigent del municipi, l’Hostal Empúries “podria pujar una planta més i convertir-se en un edifici de tres plantes”.

El Fòrum l’Escala Empúries considera imprescindible que el Departament de Cultura de la Generalitat desenvolupi ja el pla de protecció de l’entorn d’Empúries, que inclou el lloc on està creixent l’hostal, i que l’Ajuntament de l’Escala suspengui les llicències del sòl urbà d’Empúries per tal que es “reconsideri el volum d’edificació i es posi seny en el desenvolupament urbanístic”.

Demanen també que s’aturi la “destrucció del que és un paratge únic ple d’història comuna”.

LA FRASE

El més preocupant és que el planejament actual permet pujar una planta més
COMUNICAT CONJUNT del FÒRUM L’ESCALA-EMPÚRIES I la IAEDEN


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona