Urbanisme

Municipal

Cabrils vol vetllar pel futur i la conservació del castell de Can Jaumar

Tots els grups aproven una moció d’urgència després de la compravenda del 81% de la finca entre tercers

L’Ajuntament és el titular del 16% del conjunt

Cabrils vol vetllar per la conservació del seu patrimoni, concretament pel castell de Can Jaumar. Amb aquesta filosofia es va aprovar al darrer ple, per unanimitat, una moció d’urgència després de l’anunci de compravenda entre tercers de la part indivisa que suposa el 81,834% de la finca. Aquesta operació va ser notificada a l’Ajuntament, el qual és el titular del 16,666% del castell, el passat 28 de juny. La moció té un total de tres acords, després que se n’eliminés un quart a petició del grup municipal d’ERC per aconseguir així la unanimitat de tots els grups polítics presents al ple.

D’una banda es preveu vincular qualsevol decisió que comprometi el futur del destí de la propietat del castell als compromisos que es deriven de la moció. També s’estableix informar i escoltar el conjunt del veïnat, així com organismes i entitats de defensa i estudi del patrimoni del municipi i en concret del castell, abans de prendre futures decisions que afectin la part indivisa que correspon a l’Ajuntament.

Tanmateix, el consistori ha reafirmat el seu compromís que qualsevol decisió adoptada des del l’Ajuntament que comporti una acció encaminada a l’explotació o rendiment del patrimoni haurà de tenir present l’interès i l’adequada finalitat amb els usos previstos al planejament i els criteris de sostenibilitat i paisatgístics del municipi. L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (PDeCAT-Unió), va destacar que el text va encaminat a poder mantenir un dels elements patrimonials del municipi. “Amb aquest moció també ens assegurem que ningú pugui fer res al castell sense disposar del consentiment previ de l’Ajuntament”, va dir Morales. L’alcaldessa va assegurar que va rebre amb satisfacció la voluntat de la nova propietat privada del castell. “Ells volen reparar-lo per anar-hi a viure i això és molt positiu perquè l’interior està molt malmès”, va dir Morales. En aquest sentit l’alcaldessa va recordar que la finca ha estat objecte de diversos atacs vandàlics tot i les diverses actuacions que l’Ajuntament hi ha anat fent per impedir-hi l’accés.

Finalment, Morales va comentar que el consistori havia estudiat en altres ocasions comprar el castell per poder fer-ne la rehabilitació, però l’operació es va descartar a causa de l’import de les obres, que pujaven a tres milions d’euros.

LES FRASES

Amb aquest moció també ens assegurem que ningú pugui fer res al castell sense disposar del consentiment previ de l’Ajuntament
La propietat vol reparar-lo per anar-hi a viure i això és positiu perquè l’interior està malmès
Lina Morales
Alcaldessa de Cabrils

Concepció medieval

El castell de Can Jaumar és un edifici residencial que imita un castell medieval. Va ser construït el 1923 per Manuel Jaumar al lloc on havia estat l’antiga masia de can Rafart, d’origen medieval. L’edifici és d’estil historicista i incorpora una col·lecció d’elements propis dels palaus com torres amb merlets, matacans, finestres bilobulades i escuts heràldics. Manuel Jaumar i de Bofarull era capità i advocat de l’auditoria militar que provenia d’una nissaga catalana i va ser diputat als anys quaranta i regidor de l’Ajuntament de Barcelona als anys cinquanta. El seu germà Francesc va ser alcalde de Barcelona l’any 1935.

Clàusules socials en els contractes de Sant Feliu

L’Ajuntament aprova definitivament el pla de rescat social per assegurar drets a tots els ciutadans i disminuir la pobresa

El pagament segons la renda familiar s’estén a més serveis

Sant Feliu de Llobregat
 

Palafrugell cobrarà als veïns que ocupen el carrer al litoral

LLAFRANC
 

Dubtes de la Paeria sobre el parc comercial de Carrefour

Lleida
 

L’espai naturalitzat de la plaça Moragas de Premià, a punt per obrir aquest mes

Premià de Mar
 

Eixamplaran el pont sobre la riera Bullidors de Fontajau per fer-hi una vorera

girona
 
SEGURETAT

Nova campanya de control de velocitat, d’abast europeu

 

Una dècada d’ajudes agroambientals

Alella
 
JAUME RAMOT
NATURALISTA I PRESIDENT DEL GRUP DE NATURA STERNA DE LA VALL D’ARO

“Un poble és ric si cuida el seu capital natural”

castell-platja d’aro
 

Ple d’empreses volen fer la nova Oficina d’Atenció Ciutadana

Lleida