Urbanisme

Municipal

Cabrils vol vetllar pel futur i la conservació del castell de Can Jaumar

Tots els grups aproven una moció d’urgència després de la compravenda del 81% de la finca entre tercers

L’Ajuntament és el titular del 16% del conjunt

Cabrils vol vetllar per la conservació del seu patrimoni, concretament pel castell de Can Jaumar. Amb aquesta filosofia es va aprovar al darrer ple, per unanimitat, una moció d’urgència després de l’anunci de compravenda entre tercers de la part indivisa que suposa el 81,834% de la finca. Aquesta operació va ser notificada a l’Ajuntament, el qual és el titular del 16,666% del castell, el passat 28 de juny. La moció té un total de tres acords, després que se n’eliminés un quart a petició del grup municipal d’ERC per aconseguir així la unanimitat de tots els grups polítics presents al ple.

D’una banda es preveu vincular qualsevol decisió que comprometi el futur del destí de la propietat del castell als compromisos que es deriven de la moció. També s’estableix informar i escoltar el conjunt del veïnat, així com organismes i entitats de defensa i estudi del patrimoni del municipi i en concret del castell, abans de prendre futures decisions que afectin la part indivisa que correspon a l’Ajuntament.

Tanmateix, el consistori ha reafirmat el seu compromís que qualsevol decisió adoptada des del l’Ajuntament que comporti una acció encaminada a l’explotació o rendiment del patrimoni haurà de tenir present l’interès i l’adequada finalitat amb els usos previstos al planejament i els criteris de sostenibilitat i paisatgístics del municipi. L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (PDeCAT-Unió), va destacar que el text va encaminat a poder mantenir un dels elements patrimonials del municipi. “Amb aquest moció també ens assegurem que ningú pugui fer res al castell sense disposar del consentiment previ de l’Ajuntament”, va dir Morales. L’alcaldessa va assegurar que va rebre amb satisfacció la voluntat de la nova propietat privada del castell. “Ells volen reparar-lo per anar-hi a viure i això és molt positiu perquè l’interior està molt malmès”, va dir Morales. En aquest sentit l’alcaldessa va recordar que la finca ha estat objecte de diversos atacs vandàlics tot i les diverses actuacions que l’Ajuntament hi ha anat fent per impedir-hi l’accés.

Finalment, Morales va comentar que el consistori havia estudiat en altres ocasions comprar el castell per poder fer-ne la rehabilitació, però l’operació es va descartar a causa de l’import de les obres, que pujaven a tres milions d’euros.

LES FRASES

Amb aquest moció també ens assegurem que ningú pugui fer res al castell sense disposar del consentiment previ de l’Ajuntament
La propietat vol reparar-lo per anar-hi a viure i això és positiu perquè l’interior està malmès
Lina Morales
Alcaldessa de Cabrils

Concepció medieval

El castell de Can Jaumar és un edifici residencial que imita un castell medieval. Va ser construït el 1923 per Manuel Jaumar al lloc on havia estat l’antiga masia de can Rafart, d’origen medieval. L’edifici és d’estil historicista i incorpora una col·lecció d’elements propis dels palaus com torres amb merlets, matacans, finestres bilobulades i escuts heràldics. Manuel Jaumar i de Bofarull era capità i advocat de l’auditoria militar que provenia d’una nissaga catalana i va ser diputat als anys quaranta i regidor de l’Ajuntament de Barcelona als anys cinquanta. El seu germà Francesc va ser alcalde de Barcelona l’any 1935.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EL TEMPS
SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA

Precipitacions al nord i l’est per aquesta tarda

Durant la tarda ens creuarà una línia frontal que deixarà més precipitació al nord i l’est del país. En general serà feble, tot i que al Pirineu serà més abundant i podrà deixar gruixos de...

 

Expedient a Gas Natural i a Endesa per possible alteració de preus

 

Els primers pollancres del parc de la Draga de Banyoles ja són història

BANYOLES
 

El Nadal costa 200.000 euros a Figueres

FIGUERES
 

A Santa Coloma el 2018 hi haurà dos pous nous

santa coloma de farners
 
NARCÍS REVERENDO
PRESIDENT DE LA DEMARCACIÓ DE GIRONA DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA (COAC)

“L’aposta forta del sector ha de ser la renovació i la rehabilitació”

GIRONA
 
Municipal

L’Escala inverteix en la seguretat als passos de vianants del nucli urbà

L’ESCALA
 

Terra rugós al carrer Estret de Palafrugell per evitar caigudes

PALAFRUGELL
 

La zona blava de Castelldefels serà de gestió municipal

Castelldefels