Urbanisme

Municipal

Tiana tindrà una plaça de la República Catalana

El nomenclàtor de Tiana recupera la denominació de plaça de la República Catalana. El ple municipal ha aprovat aquesta setmana, amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte el PP, que la nova placeta urbanitzada al centre de la vila, allà on hi havia hagut el doble revolt, porti el nom de plaça de la República Catalana.

D’aquesta manera es dona resposta a una petició feta el 14 d’abril del 2016 per l’entitat Records Republicans, que va demanar també que Tiana es proclamés Vila Republicana. La declaració es va fer en el ple del mes de juny de l’any passat.

Josep Maria Toffoli, historiador local i integrant de Records Republicans, recorda que ja havia existit una plaça de la República Catalana a Tiana entre els anys 1931 i 1939, un topònim que va desaparèixer durant el franquisme i que ara es recupera en un espai de nova creació i un cop Tiana ha estat proclamada Vila Republicana, fet que li dona una significació especial, segons els impulsors de la demanda.

Tot i que l’espai que portarà el nom de República Catalana és una petita plaça, Toffoli considera que és prou digne perquè és al centre del poble, en una zona de molt de pas i de nova creació. L’entitat Records Republicans espera que es pugui fer alguna mena d’acte coincidint amb la col·locació de la placa amb el nom del nou espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia