Urbanisme

municipal

obres

Calella afronta una obra clau per a la mobilitat

La remodelació del carrer Bruguera suposa una inversió de 270.000 euros

Les màquines van començar fa pocs dies la remodelació del carrer Bruguera de Calella, un dels vials que creua el municipi i dels més utilitzats per accedir al nucli urbà. L’actuació urbanística té prevista una durada d’unes deu setmanes i un pressupost d’uns 270.000 euros i es concentrarà en el tram entre els carrers Sant Joan i Amadeu. Es tracta, segons explica el regidor de Territori i Obres Públiques, Jordi Sitjà (PDeCAT), de donar continuïtat a les obres que es van fer al seu moment en el mateix vial entre els carrers Romaní i Sant Joan “per donar continuïtat d’ús i acabat”. “Parlem de fer un carrer de secció a dos nivells, amb una vorera a un sol nivell i l’altra aixecada”, precisa el regidor, que apunta que per separar la part de la vorera de la de l’espai de circulació dels vehicles s’instal·laran pilones “que també han de garantir la seguretat dels vianants”.

L’actuació no es limita a donar continuïtat al projecte realitzat fa uns anys sinó que té més dimensió, ja que contempla la substitució de la xarxa de clavegueram a tots els trams, la implantació d’una nova xarxa de recollida d’aigües pluvials i la substitució de les canonades d’aigua. “Durant l’execució dels treballs es preveu una instal·lació provisional per tal que l’afectació als veïns sigui la mínima possible”, alerta Jordi Sitjà, que admet que els problemes de mobilitat per accedir al centre urbà “s’hauran d’afrontar aportant la solució més viable i factible per als conductors”. En aquest sentit, es derivarà el trànsit o bé cap a carrers adjacents o bé directament cap a la carretera N-II perquè els conductors puguin superar el tram afectat per les obres i accedir al nucli urbà per un altre lloc.

El carrer Bruguera ja va ser objecte, aquest any, d’una primera intervenció urbanística en el tram entre els carrers Cervantes i Costa i Fornaguera durant el mes d’abril. Llavors es va tractar inicialment d’una actuació prevista com a part del pla d’asfaltatge de diversos carrers de la ciutat, però que finalment també va haver de resoldre un problema afegit. El clavegueram estava en mal estat i es va haver de substituir, perquè si no s’hagués fet el nou asfaltatge hagués acabat d’enfonsar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona