Urbanisme

municipal

urbanisme

Ampliació del call amb l’enderroc d’un edifici

L’Ajuntament de Lleida ha adquirit l’edifici situat a la plaça del Seminari número 3, que quedava dins el nou parc arqueològic del call jueu del centre històric. L’immoble serà enderrocat les pròximes setmanes i així es podrà ampliar la zona enjardinada de l’antic barri jueu. La compra, a més, també afavoreix la creació d’una àrea de renovació urbana, on es preveu la construcció de pisos al carrer Companyia, just al costat del call.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, es va mostrar satisfet per l’adquisició del solar, que s’ha tancat finalment per 280.000 euros, perquè també millora l’accessibilitat de tota aquesta zona, que tindrà el call com a element central. Larrosa va dir que a aquest nou parc arqueològic s’hi podrà accedir des de sis entrades diferents: els carrers Sant Cristòfol, Dolors, Companyia, Maranyosa i des de la zona de l’antic Seminari, i també des del carrer Major mitjançant un nou ascensor que salva el desnivell entre les dues àrees.

Les obres de recuperació del call jueu estan ja en la seva recta final. Ja s’han instal·lat les passarel·les que passen per sobre dels vestigis que s’han trobat durant les excavacions, com ara trams de muralla, de cases o de carrers. Destaquen les restes d’una casa jueva benestant, incendiada pels cristians el 1391 on es van trobar peces úniques i en bon estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia