Urbanisme

Municipal

La Jonquera tindrà un nou pàrquing per al nucli antic

El plenari va aprovar, inicialment, la modificació del POUM perquè sigui possible convertir el solar escollit en espai d’equipaments

La superfície total per requalificar és de 6.683 metres quadrats

El plenari de l’Ajuntament de la Jonquera va donar el vistiplau a una modificació del planejament urbanístic vigent que ha de permetre habilitar uns terrenys a l’est de la població perquè es pugui habilitar un aparcament per al nucli antic de la població i, alhora, uns nous espais amb la qualificació d’equipaments.

El solar que serà requalificat quan acabi tot el procés que es va iniciar aquesta setmana amb la seva aprovació provisional té una superfície de 6.683 metres quadrats i està situat al carrer Albera de la població. Actualment, el solar està considerat sòl urbà no consolidat i la voluntat de l’Ajuntament és convertir-lo en terreny de serveis. De tota la superfície del terreny que l’Ajuntament vol adquirir a través d’una expropiació, preveu convertir-ne 2.258 metres quadrats en zona d’aparcament i transformar-ne 3.356 metres quadrats en espai útil per encabir futurs equipaments, tal com va confirmar l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez. També s’ha previst que hi hagi 379 metres quadrats lliures.

En el mateix text de la modificació, es justifica la canvi en el planejament per la “necessitat de descongestionar el nucli urbà per encabir-hi una àrea d’equipament destinada a llar d’infants, residència de gent gran, centre cultural o magatzem municipal”. El POUM preveia un vial entre el carrer Carmanxel i el Roca Miradones, que ja es considera inviable per l’orografia.

En el mateix plenari, es van aprovar les noves ordenances fiscals amb algunes modificacions més aviat tècniques referides a les bonificacions. Quant a l’IBI, l’impost de vehicles i els impostos municipals més destacats, no hi ha canvis. “Establim una congelació dels impostos municipals”, va remarcar l’alcaldessa. El grup municipal del PDeCat va disposar dels vots dels seus sis regidors i en va tenir prou que els quatre regidors d’ERC s’abstinguessin per poder validar les noves ordenances fiscals.

LA XIFRA

2.258
metres quadrats
és la superfície que es dedicarà a aparcament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona