Urbanisme

Enderroc d’un edifici ruïnós al front marítim de Lloret

La propietat de l’immoble on hi havia l’emblemàtic restaurant Arcadia, tancat fa anys, l’enderroca perquè era insegur, després de diversos requeriments municipals

Els propietaris de l’immoble on hi havia el restaurant Arcadia de Lloret, un local que als anys noranta havia estat molt freqüentat per la població local, han iniciat els treballs d’enderroc, a causa de les males condicions en què estava l’edifici. Amb aquest ja són tres els edificis de la zona del front marítim que han hagut d’anar a terra, tots tres molt a prop l’un de l’altre i de particulars. En un d’aquests edificis l’amo ja hi va construir pisos, en el segon també hi ha un projecte presentat (s’hi construirà planta baixa i sis pisos, el màxim permès a la zona) i el tercer és el de l’antic Arcadia, al carrer Joan Durall.

Els enderrocs han arribat després de requeriments reiterats per part de l’Ajuntament, en el sentit que els propietaris havien de rehabilitar els immobles, principalment per garantir la seguretat dels vianants. De fet, l’Ajuntament de Lloret va fer un cens d’edificis del nucli antic en estat ruïnós, l’any 2016, i va enviar cartes als propietaris perquè els rehabilitessin, segons explicava el regidor d’Urbanisme, Joan Bernat.

Despreniments

Pel que fa a l’edifici de l’Arcadia, al febrer es van despendre fragments de revestiment de la façana, segons fonts municipals, i es va haver de tancar parcialment el carrer pel risc que podia representar per als vianants. L’Ajuntament va enviar un altre requeriment a la propietat perquè ho solucionés, i finalment va optar per l’enderroc, que es va aprovar a l’abril, però es va decidir executar-lo passada la temporada d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia