Urbanisme

municipal

obres

Les obres del carrer Barceloneta de Figueres, en marxa

Aquests treballs s’haurien d’acabar al juliol, perquè l’empresa vencedora del concurs s’hi ha compromès

La setmana passada es van començar els treballs de reurbanització del carrer Barceloneta, el primer dels quatre del nucli antic de Figueres que es reformaran en els pròxims mesos en estar inclosos en el pla de barris reactivat aquest any i que té un termini màxim d’entrega del setembre de l’any 2018. Les obres del carrer Barceloneta tenien un termini d’entrega de nou mesos, però l’empresa que va guanyar el concurs, Excarserva, va garantir que podria reduir els temps d’execució en vuit setmanes, de manera que els treballs haurien d’estar acabats la segona quinzena del mes de juliol. En els pròxims mesos s’afrontaran els treballs de reurbanització dels carrers Peralada, Ample i la Jonquera, tots al nucli antic de la població. El carrer Barceloneta té una importància vital en l’accés al centre de la ciutat des del vessant nord en ser un vial d’entrada directa des dels aparcaments dissuasius del parc de les Aigües. Les obres van anar a concurs amb un pressupost de sortida de 825.807 euros i es van adjudicar per 576.247 euros, una xifra que es va consolidar en formalitzar-se l’adjudicació, el 29 de setembre passat. Aprofitant aquesta reurbanització del carrer, i per esponjar la zona, l’Ajuntament de Figueres preveu enderrocar dues cases, la del número 18 del carrer Barceloneta i la contigua que correspon al número 4 del carrer Caserna, que estan en mal estat i són de propietat municipal. La coordinació entre l’enderroc i la reurbanització es fa per evitar molèsties als veïns i les afectacions a la via pública.

LA XIFRA

576.247
euros.
Aquest és el cost d’adjudicació dels treball que van quedar assignats a l’empresa Excarserva.

LA DATA

9-2018
Termini.
Mes final d’entrega marcat de les obres dels quatre carrers del barri vell que es reurbanitzen.

La prioritat, per als vianants

L’actuació prevista servirà per construir una plataforma única de prioritat per a vianants amb una franja central apta per a vehicles motoritzats de 3 metres d’amplada, amb un paviment de pedra natural de format unificat de 30x10x8, llums i xarxes d’enllumenat nous, i serveis soterrats de sanejament, aigua potable, electricitat i telecomunicacions renovats. La xarxa de gas serà l’únic servei que no es renovarà, perquè és recent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona