Urbanisme

municipal

campanya de civisme

Cursos com a alternativa a les multes per als que circulin per la vorera en bicicleta, a Girona

L’Ajuntament i Mou-te en Bici han arribat a un acord per canviar les sancions econòmiques per serveis a la comunitat

L’alternativa existirà fins al gener

L’Ajuntament de Girona i la plataforma Mou-te en Bici han arribat a un acord per oferir una alternativa als ciclistes que han estat sancionats la darrera setmana per haver circulat per la vorera. Des de l’inici de la campanya de sancions –dilluns de la setmana passada– fins al 31 de desembre, els ciclistes que se sancionin podran optar per fer un curs sobre seguretat i mobilitat viària que es planteja com un servei comunitari: “Se’n beneficiarà el mateix ciclista, que aprendrà com circular per la ciutat alhora que es millora la seguretat de tothom”, indicava ahir un dels representants de la plataforma Mou-te en Bici, Xavier Corominas.

El vicealcalde, Eduard Berloso, i el tinent d’alcalde de Mobilitat, Joan Alcalà, van fer diverses propostes a la plataforma. A més de la possibilitat d’impartir cursos als sancionats en comptes d’haver de pagar la multa econòmica, es demana a Mou-te en Bici que suggereixi voreres que es podrien pintar per reservar-hi un espai per a ciclistes. Quan la plataforma faci la seva proposta, l’Ajuntament l’analitzarà tècnicament, i allà on sigui viable s’hi permetrà el pas de bicicletes. A tall d’exemple, els representants de Mou-te en Bici van dir que serien susceptibles de ser compartits amb els vianants trams de vorera amples, com ara el de davant dels jutjats o algun tram del carrer Migdia. La junta de Mou-te en Bici valorarà avui la proposta i, si l’accepta, procedirà a fer una llista de voreres on consideren aplicable la mesura. Alcalà, per la seva banda, va posar en relleu el creixement de la xarxa per a bicicletes a la ciutat dels darrers anys, i va assegurar que continuaran amb aquesta política amb projectes que ja estan en estudi o execució.

La plataforma reclama que la policia sigui més contundent amb els cotxes que posen en risc els ciclistes, ja sigui perquè no respecten la distància d’un metre i mig quan els avancen, perquè ocupen els carrils bici o perquè pressionen els ciclistes que circulen per la calçada.

El nou tram de carril bici

Corominas va agrair la predisposició del consistori a resoldre el conflicte que s’havia generat per l’inici de les sancions als ciclistes, i va admetre que s’han acceptat alguns dels suggeriments que han anat fent. Va posar d’exemple el nou tram de carril bici al carrer de Santa Eugènia –al sector comprès entre la Punxa i l’avinguda de Josep Tarradellas–. Aquest cap de setmana passat es va començar a treballar en la reorganització d’aquest tram per encabir-hi un carril bici. Tot i que encara falta pintar part de la senyalització horitzontal del carril bici, ahir ja s’hi va poder circular. Amb l’actuació, el carril bici de Santa Eugènia s’estén ara des de la Gran Via de Jaume I fins a la rotonda dels Maristes.

LES XIFRES

124
sancions
ha imposat la Policia Municipal a ciclistes des de dilluns de la setmana passada fins diumenge.
60
euros
és l’import de la sanció que s’aplica als ciclistes que circulen per les voreres de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona