Urbanisme

Badalona arranja el tram més degradat del lateral de la C-31

Les obres de dignificació de l’única part no desenvolupada del vial que transcorre en paral·lel a la via ràpida comencen aquesta setmana

Es faran millores al paviment i a l’enllumenat i es reordenarà l’aparcament

El carrer de l’Abat Escarré, a Badalona, és l’únic tram lateral de la C-31 pendent d’executar. La via, una zona de pas pels veïns de Sant Crist de Can Cabanyes, és un dels espais més degradats del barri, on no s’ha actuat durant molt de temps tot i ser el camí que molts estudiants fan servir per accedir a l’institut la Pineda, al mateix barri. Ara, un any i mig després d’haver anunciat per primer cop la intenció de dignificar l’espai, l’Ajuntament de Badalona ha confirmat el començament dels treballs. A la zona hi ha solars degradats que han estat expropiats que s’arranjaran i està previst també millorar la pavimentació del carrer, posar-hi més il·luminació, que ara és gairebé inexistent, i ordenar les zones d’aparcament. Els treballs tindran una durada de dos mesos.

El primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), va exposar sobre el terreny el maig de l’any passat la voluntat d’arranjar aquest vial, que en el futur, quan s’hagin resolt les expropiacions pendents, ha de completar el lateral de l’autopista a Badalona. “Sant Crist ha estat un barri oblidat massa anys i cal actuar en aquest espai”, va assegurar Lladó, acompanyat d’altres membres de l’equip de govern de Guanyem Badalona i ICV-EUiA. Un cop coneguda aquesta declaració d’intencions, els veïns han hagut d’esperar molt per veure com es comencen a materialitzar les obres. Tant, que ara fa dos caps de setmana diversos veïns de Sant Crist van sortir a protestar i van tallar el trànsit per fer-se sentir. Francesc Melgarejo, president de l’AV de Sant Crist, reconeix que la zona ha estat també ignorada pels governs anteriors, que mai han prioritzat una actuació en aquest espai amb la justificació que tard o d’hora es desenvoluparà el tram de lateral pendent i que no valia la pena esmerçar-hi gaire recursos.

Melgarejo explica que l’actuació que es farà, que, segons explica, té un pressupost de vora 200.000 euros, “servirà per esborrar la imatge tercermundista d’aquest tram de carrer”, que transcorre entre els carrers de Coll i Pujol i Montserrat. Ara, explica, continuaran lluitant per altres actuacions pendents al barri, com ara la construcció de dos trams d’escales mecàniques en una de les zones amb les pujades més pronunciades de Badalona. “Hem vist la proposta per escrit i estem convençuts que es farà”, assegura el president de l’entitat veïnal.

LA DATA

25.05.16
L’Ajuntament
va anunciar la voluntat d’arranjar el lateral mitjançant una inversió del pla Recupera

El tram adjudicat es reprèn el 27

La construcció del penúltim tram de lateral de la C-31 a Badalona es reprendrà a la fi de mes. Ferran Falcó, secretari general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que és l’administració encarregada dels treballs, situa el 27 de novembre com la data per posar en marxa unes obres que s’han endarrerit a causa de l’excavació arqueològica prèvia que es va haver de fer sobre el terreny i que va desenterrar diferents troballes d’època romana. Aquest estiu, l’Ajuntament de Badalona ha enllestit l’enderroc de tres finques situades a la zona per on ha de transcórrer el vial i ha deixat a punt l’espai perquè comencin les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona