Urbanisme

La CUP de Girona, contra la passarel·la nova al Ter

La CUP-Crida per Girona ha presentat ja les seves al·legacions al pla especial de la Devesa que es va aprovar inicialment en el darrer ple. La formació hi demana que s’elimini la nova passarel·la que es vol fer sobre el Ter. En opinió dels cupaires, és innecessària i suposaria una nova barrera, en termes ecològics, per al riu. Un dels punts principals de les al·legacions presentades és la demanda que es blindi el parc de la Devesa contra les activitats més intenses que s’hi realitzen. En concret, reclamen que se’l protegeixi dels esdeveniments de Fira de Girona que suposen una ocupació de l’espai del parc, així com de les Fires i del mercat.

En relació amb aquesta protecció demanen que s’eviti veure la Devesa “com un espai ampli on tenen cabuda activitats multitudinàries o de grans dimensions sense cap mena de vinculació amb el parc”. Aquestes limitacions, sostenen, pretenen garantir la preservació del parc i fer compatibles els usos amb la qualitat de vida del veïnat. Per altra banda reclamen que es garanteixi l’accessibilitat evitant barreres com la que suposarà, diuen, el sistema de reg previst. En la votació del pla especial, la CUP va abstenir-se. La portaveu del grup, Laia Pèlach, va reclamar al govern que recuperi el diàleg amb el veïnat i les entitats de la Devesa i s’obri a incorporar-hi propostes de l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona