Urbanisme

municipal

infraestructures

Analitzen, a Sant Feliu, el subsol de la Corxera

Estudien els estrats per definir l’encaix del pàrquing subterrani previst

El subsol de l’esplanada d’aparcament de l’antiga Corxera, entre el Teatre Municipal i el pavelló de Sant Feliu de Guíxols, és objecte entre aquesta setmana i la vinent d’un seguit de sondatges per determinar la composició i els estrats geològics amb vista al projecte de construcció del futur pàrquing semisubterrani. Des del consistori, expliquen que faran cinc prospeccions que arribaran a una profunditat d’entre 18 i 25 metres, amb l’objectiu d’analitzar la presència d’estrats rocosos que puguin dificultar i encarir el cost d’execució del projecte.

L’aparcament es planteja amb una capacitat aproximada de 600 places, entre les dues plantes sota terra, la semisubterrània i la superior, i la inversió oscil·larà entre 9 i 10 milions d’euros. L’operació urbanística pretén guanyar aparcament just a tocar del monestir, on es planeja en paral·lel la construcció del museu Thyssen, i en una de les portes d’accés a la zona comercial del centre, a 200 metres del passeig marítim i la platja.

A concurs aquest any

La intenció del govern local, de TSF, ERC i el PSC, és treure a concurs l’execució de les obres aquesta primavera que ve, amb la intenció que es pugui començar a excavar cap a finals d’any o principis del 2019 i enllestir l’equipament en un termini de dotze mesos. Per atraure empreses interessades, volen vincular-hi l’explotació de les places de zona blava a tot el municipi i de l’altre aparcament municipal subterrani, a la plaça del Mercat.

L’aparcament també ha de servir per relligar un àmbit de màxima centralitat, on es millorarà la connexió amb la carretera de Tossa –ara amb un desnivell barrat per un mur i sense una de les voreres– i solucionar la inundabilitat del pavelló esportiu situat a l’altre extrem. Pel que fa a les obres, els sondatges també han d’esclarir l’impacte dels nivells freàtics subterranis de la riera del Monestir i la necessitat de desviar serveis, però asseguren que hi ha diverses empreses interessades a assumir el projecte. Entre les opcions en estudi per potenciar-ne la rendibilitat hi ha comercialitzar algunes places per a usuaris habituals, embarcacions a l’hivern i promoure activitats a la plaça enjardinada i amb pèrgoles d’ombra que ocuparà el nivell superior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia