Urbanisme

municipal

pressupost participatiu

Un total de 94 intervencions al barri vell d’Olot

Les preveu el pla integral d’actuacions municipal fruit d’un procés participatiu

Ara ja està dotat amb 150.000 euros

El nucli antic d’Olot, un dels espais més degradats de la ciutat, serà objecte d’un total de 94 actuacions en el termini de 12 anys i tot s’ha preparat perquè no quedin en paper mullat. I no hi quedaran perquè són fruit d’un procés participatiu amb més de 1.520 comentaris de ciutadans i amb la creació, ara, d’un consell de barri amb entitats, veïns i associacions que aniran prioritzant les actuacions i vetllaran pel seu compliment. A més, el pressupost de l’Ajuntament d’Olot ja preveu per aquest mateix any una partida de 150.000 euros per diverses d’aquestes actuacions, la més rellevant de les quals és la creació d’un espai de coworking a can Nyera, diverses millores a l’escola d’art i l’impuls d’un projecte de residència d’estudiants.

Tot plegat està previst al pla integral d’actuació municipal (PIAM) del nucli antic, que ha impulsat l’Ajuntament i liderat Paisaje Transversal, una empresa especialitzada en processos de participació ciutadana, i que s’ha organitzat en una comissió ciutadana, una de tècnica i una de política. El PIAM, que s’ha presentat ara als veïns, preveu de manera més immediata la mobilització d’habitatge –la meitat dels que hi ha a la zona estan buits– amb la modificació de la normativa urbanística de la zona, si cal. El regidor de Promoció Econòmica i responsable del PIAM del nucli antic, Estanis Vayreda, ha explicat que la normativa actual mana per exemple que als baixos sempre hi hagi locals comercials, molts dels habitatges tenen pocs metres d’amplada, etc.

El PIAM també proposa per aquest any el projecte La galeria dels Sastres, que preveu la instal·lació de tallers de creadors i professionals joves per recuperar el dinamisme comercial d’aquest eix paral·lel al carrer Major i amb la plaça del mateix nom entremig. I el tercer àmbit en el qual es treballa és la recuperació de diferents zones de l’espai públic, com ara els terrenys del costat del santuari del Tura, fruit de l’enderroc del magatzem Sau. Un PIAM, doncs, amb 94 actuacions i 12 línies estratègiques, a les quals es vol donar visibilitat amb la celebració del Dia del Pla i amb una exposició amb el material elaborat al nou local de l’associació de veïns del barri vell.

Consol Prados, de Paisaje Transversal, ha remarcat que és un pla col·laboratiu que té un ampli consens, fruit de 450 entrevistes i més de 1.500 aportacions de veïns a partir dels 58 indicadors tècnics de l’Ajuntament. “Té tres grans objectius: viure al nucli antic, crear noves centralitats com ara la de la nova escola d’art i can Sacrest i el reconeixement del nucli antic”, ha dit.

LA XIFRA

150.000
euros
inverteix aquest any l’Ajuntament d’Olot del seu pressupost d’inversions al nou PIAM del nucli antic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona