Urbanisme

El nou arbrat de la Draga de Banyoles es basarà en el projecte original del parc

L’Ajuntament vol aprofitar l’elaboració del pla de gestió del recinte per posar-hi les espècies i les quantitats previstes inicialment en la dècada de 1990

L’Ajuntament de Banyoles vol que, a mitjà termini, el conjunt de l’arbrat del parc de la Draga tingui l’aspecte que es pretenia quan el van projectar, a principis de la dècada del 1990 –amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992– i que, per diverses raons, es va variar.

Departament de Cultura

La disposició i característiques dels arbres s’anirà definint en un pla de gestió que està elaborant el consistori per anar renovant els exemplars (molts dels quals estan malalts o molt deteriorats) i que s’inspira en aquell projecte. “El parc forma part de la zona d’influència del bé cultural d’interès nacional (BCIN) del jaciment neolític i cada cop que hi toquem alguna cosa hem de demanar un informe a la comissió de Patrimoni. Si tenim un pla, agilitzarem els tràmits i, ja que l’estem fent, volem recuperar l’esperit primigeni del projecte del parc”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Bosch.

Una de les diferències més grans entre la idea original i la realitat és que hi hauria d’haver molts més arbres, entre altres llocs, als camins que separen les cubetes. Ara aquestes vies disposen d’arbrat només en un costat i no en tots dos, com es volia en un principi. Tampoc es va complir la plantada d’espècies que, pel seu tipus de capçada, haurien creat un sostre vegetal als camins.

Primeres substitucions

De moment s’han eliminat 50 pollancres situats a prop dels edificis de la Vila Olímpica. Al seu lloc s’han plantat 25 pollancres, als quals d’aquí a poc s’hi afegiran possiblement 25 lledoners.

El parc de la Draga disposa d’uns 800 arbres, majoritàriament pollancres. La retirada dels exemplars actuals i la seva substitució s’anirà fent per fases. Ara per ara no hi ha un calendari concret per a aquesta operació, han indicat des del consistori.

LA XIFRA

800
arbres, aproximadament, hi ha dins dels límits del parc de la Draga de Banyoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia