Urbanisme

L’Hipercor ja es pot ampliar

Rebuda ahir la llicència, El Corte Inglés vol iniciar com més aviat millor les obres a Girona, que duraran uns dos anys

Es construiran dos pisos més i s’elevarà la plaça Salvador Dalí guanyant superfície per sota

El centre comercial farà 30 anys la tardor que ve

Llum verd definitiu a l’ampliació de l’Hipercor de Girona, després de més de 10 anys. La junta de govern de Girona va atorgar-li ahir la llicència d’obres i la intenció d’El Corté Inglés és començar tan aviat com sigui possible uns treballs que tenen un pressupost d’uns 21 milions, que està previst que durin entre 24 i 36 mesos, i que han de permetre no només ampliar la superfície de venda del centre comercial un 40% –de 19.276 metres quadrats a 27.203– i les places aparcament un 50% –d’unes 600 a unes 900–, sinó també la reordenació de la plaça Salvador Dalí, que s’elevarà fins al nivell del carrer Barcelona i passarà a ser tota de domini públic. A més del creixement per sota la plaça –segurament de l’apartat d’alimentació, a més del pàrquing–, l’ampliació principal del centre comercial provindrà de la construcció de dues plantes més a sobre de bona part dels dos pisos actuals. Si es compleix el càlcul d’entre 24 i 36 mesos d’obres, el centre remodelat s’inaugurarà el 2020.

Fonts d’El Corte Inglés es van mostrar ahir “molt contents” per tenir finalment el vistiplau i van destacar que el centre resultant serà “un centre que no s’assemblarà en res al que hi ha ara, serà com si en fos un de nou”. En aquest sentit, destaquen que “la ciutat de Girona ha canviat molt des de mitjan anys 80 quan es va construir el centre” i que el nou s’adaptarà a les noves necessitats: “Serà un establiment absolutament modern, ajustat a les necessitats del consumidor.” També van deixar clar que el centre funcionarà amb normalitat durant els dos anys que duraran les obres, tot i que potser en algun moment caldrà fer ressituar algun departament. També van voler destacar la contribució que fa el centre amb aquestes obres a la plaça Salvador Dalí al “replantejament que es farà els pròxims anys a la zona” de l’entrada sud, juntament amb la nova clínica Girona i l’institut Ermessenda.

L’impuls a la reforma del carrer de Barcelona i el canvi d’imatge de la plaça van ser especialment remarcats ahir també per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va considerar que aquesta ampliació del centre comercial és un projecte en què “tots hi guanyem”, tant El Corte Inglés, que “pot modernitzar-se i agrupar la seva oferta”, com “sobretot la ciutat”. En aquest sentit, va subratllar que el centre “creixerà a canvi de refer completament la plaça Salvador Dalí, que ens permetrà integrar aquest espai públic en el nou carrer Barcelona i aplicar millores en mobilitat”.

Detalls de les obres

En concret, pel que fa a la plaça, l’estructura actual, composta per diferents grades, es transformarà en un espai a un únic nivell, que coincidirà amb el del carrer Barcelona. A la banda nord de la plaça (tocant al carrer Antoni Gaudí) es farà una nova entrada principal al centre comercial i també una entrada al pàrquing. També es farà una sortida de l’aparcament al carrer Barcelona.

Pel que fa a les millores en mobilitat a què feia referència l’alcaldessa, en destaquen dues. D’una banda, la reurbanització de la vorera oest del carrer de Barcelona entre els carrers Martí Sureda i Antoni Gaudí –se suprimirà el carril lateral de trànsit i s’hi posarà un carril bici– i, de l’altra, la reforma de la cruïlla amb Martí Sureda per permetre el gir a l’esquerre cap al Melià entrant a Girona.

Quant al centre comercial en si, el projecte tècnic inclou tant la reforma d’uns 15.483 metres quadrats ja construïts com l’ampliació de 22.390,23 metres quadrats. L’edificació resultant serà de 72.990 metres quadrats construïts, del quals 36.393 es destinaran a ús comercial; 35.549, a aparcament subterrani, i 1.047, a instal·lacions.

El centre comercial Girocentre –nom oficial– va inaugurar-se el novembre del 1988 i, per tant, la tardor que ve celebrarà justament el 30è aniversari. La construcció del centre va suposar una inversió de més de 5.000 milions de pessetes de l’època (30 milions d’euros) i la seva obertura va generar la creació de 600 llocs de treball.

20,9
milions d’euros
és el pressupost del projecte, que assumirà integrament El Corte Inglés.
7.927
metres quadrats
de superfície de venda guanyarà el centre comercial, que passarà a tenir-ne 27.203.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia