Urbanisme

L’informe arqueològic pel Thyssen guixolenc, en curs

L’executiu s’avé a debatre’l al ple, però augura que les restes no tenen gran valor

El ple de Sant Feliu va aprovar dijous, per unanimitat, la petició de CiU i MES de tenir accés a l’informe sobre les excavacions arqueològiques al darrere del monestir, en l’espai de la plaça Abadia on es planeja el Museu Thyssen. El text destacava la troballa d’estructures d’“importància” datades en l’“època medieval”, i un debat públic sobre la seva conservació, a banda de la informació. I també va rebre el suport dels grups del govern (TSF, ERC i PSC), tot i que el regidor de Cultura, Jordi Vilà, va criticar que els retraguessin “la manca d’informació”, després que cap grup hagi preguntat per la qüestió en les reunions fins ara.

L’alcalde, Carles Motas, va afirmar que l’informe arqueològic sobre les restes ja està en curs i que, si es rep abans de la pròxima comissió d’Urbanisme, es presentarà als altres edils per incorporar el debat al ple ordinari de final de mes. Motas, però, va avançar que li “agradaria que fossin de gran valor”, tot i que “sembla que no serà així”, però que estaria bé poder-les conservar dins del projecte executiu del museu.

Les cobriran en breu

Motas també va dir que en els pròxims dies la zona de prospeccions tornarà a quedar coberta –per recuperar l’espai amb vista al Guíxols Flors de primers de maig–, amb una malla geotèxtil i sense compactar les terres extretes, “en previsió” de les prescripcions que Patrimoni pugui fer per redactar el projecte. L’alcalde va insistir que s’ha excavat més a fons del que es preveia inicialment, fins a cinc metres de fondària en alguns punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia