Urbanisme

Talls de trànsit per fer el pont del Dimoni, a Girona

L’Ajuntament farà reunions amb els veïns per fer el seguiment d’obres

Els treballs duraran uns nou mesos

Pràcticament un mes més tard de la data fixada per començar les obres de reconstrucció del pont del Dimoni de Girona, finalment l’empresa responsable ha posat fil a l’agulla. Divendres ja es van col·locar les primeres barreres de formigó de tipus Jersey en un tram de carretera. Ara aquests murs també ocupen l’altra banda de carretera. A la zona hi ha quatre carrils de circulació a banda i banda del riu Güell, però des d’abans-d’ahir tan sols es podrà circular en dos, un de baixada i l’altre de pujada.

Problemes de trànsit

Aquesta modificació ja ha provocat els primers i inevitables problemes circulatoris, en un punt de la ciutat on ja habitualment es fan cues. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona ja va anunciar que en el temps que durin les obres hi haurà un canvi en les fases dels semàfors per agilitar el trànsit de vehicles tant en el tram de pujada com en el de baixada. Tot i així, el regidor d’Urbanisme i Via Pública, Joan Alcalà, recomana als usuaris que vagin amb prou temps i no amb el temps just, i que els que puguin canviïn les rutines i busquin rutes alternatives per evitar aquest tram. “Estarà tallat tot el temps que duri l’obra, perquè és essencial procurar per la seguretat dels treballadors”, va explicar Alcalà a aquest diari. Segons les previsions, els treballs tindran una durada d’uns nou mesos i, per tant, estaran enllestits a finals d’any. El cost total aproximat és de 408.000 euros.

L’empresa adjudicatària de les obres tenia com a termini màxim per començar els treballs el dia 27 de març. Des de llavors els veïns han mostrat la seva preocupació i sorpresa perquè no hi havia moviment. Els operaris tan sols van fer un tancat amb lones a l’interior del qual van guardar material d’obra. Les queixes van arribar a l’Ajuntament de Girona i el consistori ha adoptat la mesura de crear una mena de comissió de seguiment de les obres amb els veïns. De fet, la reconstrucció del pont del Dimoni representarà la recuperació d’un element patrimonial llargament reivindicat pels veïns de Santa Eugènia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona