Urbanisme

L’oposició culpa el govern de Girona del dèficit de l’Auditori

Els grups lamenten que la falta de previsió ha portat l’equipament a tenir problemes econòmics i de gestió

Els grups de l’oposició atribueixen a la falta de previsió del govern de l’Ajuntament de Girona els problemes econòmics i de gestió que té l’Auditori Palau de Congressos. La situació és tan delicada que el ple de dilluns va aprovar un pla econòmic per eixugar un dèficit de mig milió d’euros, en gran mesura pel canvi de legislació sobre l’IVA imposat pel govern espanyol.

En aquest sentit, tot i que Maria Mercè Roca (ERC-MES) reconeix que la modificació de l’IVA no prové d’una falta de previsió del govern municipal, sí que lamenta “els problemes de gestió”. “És hora que s’acabin els desajustos que s’hi han detectat”, afirma.

Al seu torn, Joaquim Rodríguez, del PSC, creu que la proposta del govern per fer front als problemes de l’Auditori “és poc concreta”. A més, també és crític en la previsió. “Fa mesos que es podien haver consensuat mesures, i es podia haver fet un camí de gestió per abastir-lo de direcció i millores administratives”, afirma.

Evitant el concurs

Per la seva banda, el regidor de la CUP-Crida per Girona Lluc Salellas va fer ahir un escrit en el seu blog en què assegura que “el govern convergent no ha fet cap gest d’autocrítica”. El representant cupaire lamenta la falta de previsió i un problema de gestió. “Si el dèficit acumulat és una simple qüestió d’un IVA que no s’ha retornat com estava previst, per què Intervenció de l’Ajuntament planteja que cal actuar urgentment a la fundació per què no es torni a repetir el forat negre? Deu ser que el problema és de fons i de gestió (política) de l’equipament, no?”, pregunta Salellas.

Concepció Veray (PP) reconeix que és necessari que l’Ajuntament hagi d’assumir el deute contret a l’Auditori per evitar el concurs de creditors. Tot i així, critica que durant tot aquest temps l’equipament ha funcionat sense una direcció i afirma que aquest “segurament és l’error” que s’ha comès i la raó de “la situació final en què ens trobem”. “El govern diu que hi ha coses que no es podien preveure, però en aquesta vida tot es pot preveure una mica”, diu Veray, que sosté que preveure un dèficit i “deixar un raconet per a coses imprevistes, sempre es pot fer”. Per la seva banda, Míriam Pujola (Cs) va lamentar que la situació a l’Auditori hagi dut a impulsar un pla de reequilibri i mesures estructurals de gestió per regularitzar la situació.

LA XIFRA

446.000
euros
és el deute que té l’equipament per culpa de la reclamació de l’IVA de les subvencions culturals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona