Urbanisme

Deu mesos d’obres per completar la reforma del nucli antic de Vidreres

L’Ajuntament començarà la tercera fase de la urbanització del centre a final d’any

Els veïns en pagaran el 15% en contribucions, “menys que en el passat”

L’Ajuntament de Vidreres executarà a final d’aquest any i a principi del 2019 la tercera fase de les obres d’urbanització al barri antic. Els treballs, valorats inicialment en 1,2 milions d’euros, duraran “entre vuit i deu mesos”, diu l’alcalde, Jordi Camps (CiU), i els veïns pagaran un màxim del 15% del cost en contribucions especials, hi afegeix.

Des del ple del 8 de maig, el batlle està facultat per signar decrets i accelerar els tràmits de la urbanització. Camps explica que, setmanes després d’haver informat els afectats, les contribucions estan ara en el període d’exposició pública i les obres, en el de posada a licitació.

Prevenir inundacions

Les obres haurien de permetre, per exemple, que no hi hagi inundacions al carrer Orient quan plou. “És una cosa que sempre ens ha preocupat”, comenta el batlle. En aquest carrer hi ha, entre d’altres equipaments, la biblioteca Joan Sala i Rigau i el centre juvenil de Can Torronet.

La urbanització inclourà els carrers Jaume Ferrer, Migdia, Santa Maria i el passatge Joanot, en un sector proper a l’escola Sant Iscle. S’hi canviaran el clavegueram, la xarxa d’aigües pluvials, les voreres i l’asfalt. Hi haurà també casos en què se soterraran els cables elèctrics si convé als veïns.

En la sessió del 8 de maig, l’equip de govern va informar que les contribucions especials són molt inferiors a les que hi va haver en les dues fases anteriors (el 2003/04 i el 2008). Camps diu que en el passat els veïns havien hagut de pagar “entre el 35% i el 37%”.

LA XIFRA

264.000
euros
és el cost de la caldera de biomassa que l’Ajuntament instal·larà. Hi ha un ajut de la Diputació de 70.000 euros.

LA DATA

08.05.18
Va ser
el dia que el ple va facultar l’alcalde perquè accelerés els tràmits de la tercera fase del nucli antic.

Caldera de biomassa i càmeres

El ple ordinari de dimarts va donar compte del romanent de tresoreria del 2017 (1,4 milions). L’ajuntament instal·larà una caldera de biomassa que subministrarà energia a l’institut, a la llar d’infants i a altres espais. Val 264.000 euros i hi ha un ajut de la Diputació de 70.000. El consistori instal·larà cinc càmeres de seguretat més a les entrades i sortides del poble. Ja s’havien instal·lat les primeres temps enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.