Urbanisme

Les obres al carrer Major de Riudellots duraran un any i es faran en tres fases

L’alcaldessa assenyala que no s’executen de cop per reduir les molèsties als residents

La tria dels veïns en la consulta ciutadana serà una realitat el 2020

Les obres del carrer Major de Riudellots de la Selva –i vies adjacents– començaran el febrer del 2019, duraran un any i s’executaran en tres fases. Així ho ha decidit l’equip de govern, de CiU, que va aprovar l’actualització del projecte en el ple del dia 2, amb el suport d’ERC. Les obres començaran pel carrer baixada de les Acàcies i l’avinguda dels Països Catalans.

L’alcaldessa, Montserrat Roura (CiU), justifica la decisió de no fer les obres de cap. “S’ha decidit fer les obres en tres fases per interferir com menys millor en la vida dels veïns del nucli antic.” L’esmentada primera fase durarà tres mesos i mig, la segona (carrer Cellera), dos mesos i mig, i l’última, la més extensa, afecta el carrer Major i s’allargarà mig any. En principi, “el gener del 2020 hauria d’estar tot acabat”, diu la batllessa.

Regeneració del subsol

Les obres del carrer Major costaran 1,19 milions d’euros –segons l’acord del dia 2– i permetran “regenerar el subsol. Es redimensionaran les canonades i se separaran les aigües plujanes i les aigües negres. Això requereix aixecar tot el carrer”, detalla Roura, que hi afegeix que “se soterraran els serveis. Ara pengen per la façana”.

La urbanització superior del carrer es farà segons l’elecció dels veïns en la consulta del juny del 2014 (amb un 9% de participació). Un tram del carrer Major serà de direcció única i sortida pel carrer Cellera. Des de Can Nadal fins al carrer Cellera, els cotxes aniran d’est o oest, i des de la plaça de l’Ajuntament fins al carrer Cellera aniran d’oest a est. No es veuran els resultats, però, fins a principis del 2020.

D’altra banda, la Generalitat ha completat un vial nou a tocar de l’edifici de l’ajuntament que substitueix un camí de terra. Ara es pot accedir, en les dues direccions, des de la C-25 fins a la plaça de l’Ajuntament, el consultori i les dependències municipals.

LA FRASE

S’ha decidit fer les obres en tres fases per interferir com menys millor en la vida dels veïns del nucli antic
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots (CiU)

LA XIFRA

3,5
mesos
durarà la primera fase de les obres (carrer baixada de les Acàcies i avinguda dels Països Catalans).

Sense ajut del govern i amb endarreriment

Les obres al carrer Major de Riudellots s’han endarrerit més del compte a causa, entre altres raons, de la retirada de la subvenció de la Generalitat de Catalunya. El govern havia de pagar la meitat del cost dels treballs mitjançant el Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc), però el 2016 va retirar l’ajut. L’equip de govern, de CiU, ja va informar els veïns de la situació fa dos anys i assumirà el cost de les obres amb fons propis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia