Urbanisme

Figueres renovarà la plaça de l’Escorxador al setembre

Les obres començaran a principi del mes i duraran unes dotze setmanes

L’Ajuntament informa els veïns que no es preveuen canvis de circulació ni talls de carrers excepte en moments puntuals

Les obres de reurbanització de la plaça de l’Escorxador de Figueres començaran la setmana del 3 de setembre i es preveu que duraran unes dotze setmanes. En una reunió informativa que es va fer divendres passat i a la qual van assistir una quarantena de persones, l’Ajuntament va explicar als veïns que no es preveu cap canvi de circulació ni talls de carrers, excepte en moments puntuals quan s’actuï als encreuaments dels carrers Fossos, Eres d’en Vila i Pella i Forgas.

Menys aparcament

En canvi, sí que quedarà afectat l’espai d’aparcament en aquest cèntrica zona de la ciutat: la zona blava es manté al carrer Pella i Forgas i a la plaça de la Palmera, però es retira la zona blava de l’interior de la plaça i els aparcaments de l’exterior de la plaça davant el Pallach es convertiran en aparcaments per a minusvàlids i càrrega i descàrrega.

Aquest aspecte de l’aparcament és precisament el que preocupa una part dels veïns, i des de l’oposició, la portaveu del PP ja se n’ha fet ressò. “Veiem amb la mateixa preocupació que els veïns i els comerciants la pèrdua de 35 places d’aparcament. Sí que estem a favor de fer millores a la zona però sempre respectant els aparcaments”, ha afirmat aquesta setmana Maria Àngels Olmedo en un comunicat. Amb un pressupost de 334.323 euros aquest projecte de reurbanització de la plaça vol recuperar l’esplanada davant l’antic escorxador per a l’ús de la població en general i activitats que s’hi puguin dur a terme. Es pavimentarà tota l’esplanada, amb la renovació de l’enllumenat, la plantació d’arbrat, la reubicació de l’escultura de l’Avió i la col·locació de mobiliari urbà i senyalització. L’actuació ha de permetre també l’adequació dels accessos de vianants a la normativa de supressió de barreres arquitectòniques, i la renovació d’infraestructures i xarxes de serveis (com ara la fibra òptica).

Entrada est a la ciutat

Més enllà del canvi d’imatge de la plaça, el projecte s’emmarca en un conjunt d’actuacions (algunes de realitzades i altres de pendents), que potencien una nova entrada a la ciutat i cap al centre històric des de la part est de Figueres: des de l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà, i amb l’adequació d’un recorregut de vianants entre la plaça El·líptica i la plaça de l’Escorxador.

LA DATA

03/09/18
Les obres s’iniciaran
en el decurs de la setmana, amb un pressupost de 34.323 euros i 12 setmanes de durada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia