Urbanisme

opinió

Sumar per la Banyoles del futur

Fa pocs dies, l’Ajuntament de Banyoles va aprovar, inicialment, un projecte importantíssim de ciutat, el nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM). Un document que defineix el creixement de la nostra ciutat per als pròxims 15-20 anys. Inclou com hauran de ser les edificacions, on es podrà construir i on no (els usos del sòl) i quines seran les limitacions per mantenir els objectius ambientals del territori. És, doncs, un pla de futur amb un impacte directe en la qualitat de vida de tots els banyolins i banyolines que fixa el desenvolupament urbà, social, econòmic i mediambiental del futur.

Definir el nou POUM de Banyoles no ha estat senzill. Ha suposat un llarg procés d’elaboració, de contacte permanent i directe amb les diferents associacions de veïns i plataformes ciutadanes. La reordenació de la zona de Sota Monestir, d’alt valor ecològic de part de l’espai, ha estat especialment complexa per l’històric retard en el desenvolupament d’aquesta zona. Aquest era un dels punts que havien quedat sense resoldre en l’antic POUM, del 1984. Per això, hem fet una importantíssima tasca d’estudi i de consens per trobar una sortida al futur urbanístic de Sota Monestir amb la menor intervenció possible sobre la zona de les hortes.

També hem parlat amb ciutadans particulars amb situacions concretes i hem tingut un diàleg permanent amb els grups de l’oposició. Hem celebrat tres audiències públiques obertes i ens hem posat a disposició de tothom qui ho vulgui per resoldre qualsevol dubte.

Pensem que el POUM és un projecte de ciutat que transcendeix la tasca desenvolupada per qualsevol govern. Per això, ens agradaria afrontar el darrer tram d’aprovació d’aquest pla amb una visió i amb una actitud constructiva que ens ajudin a avançar amb fonament i sentit comú pel bé de la nostra ciutat i dels seus ciutadans. En definitiva, volem sumar per la Banyoles del futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona