Urbanisme

Cobriran la pista poliesportiva de Fontajau de Girona

El projecte, d’un cost de 450.000 euros, va ser la proposta escollida en els pressupostos participats del 2017 i el 2018

L’Ajuntament de Girona cobrirà la pista poliesportiva del barri de Fontajau, situada entre l’avinguda de l’Amical Mauthausen i el carrer d’Antoni Varés Martinell. El projecte, que va ser aprovat ahir per la junta de govern local, va ser la proposta escollida en els pressupostos participats del 2017 a Fontajau i s’hi van destinar 40.502 euros. També va ser una de les dues propostes escollides en els pressupostos participats del 2018 i s’hi van destinar 10.000 euros més. El projecte té un pressupost de 454.589 euros (IVA exclòs) i un termini previst d’execució de quatre mesos.

La coberta ha de permetre augmentar la polivalència de l’espai, situat al costat de la guingueta del barri. La pista poliesportiva del parc de Fontajau és un espai de pràctica esportiva lliure, a l’exterior, pavimentada amb rajola hidràulica premsada i equipada amb dues porteries d’handbol i futbol sala i dues cistelles de bàsquet.

Amb el cobriment de la pista, s’aconseguirà un espai cobert i pavimentat de 1.000 metres quadrats, amb ombra i aixopluc, que permetrà augmentar-ne la polivalència i l’ús social. A més, se substituiran els sistemes d’enllumenat nocturn i s’afegirà la senyalització del voleibol com a esport compatible amb l’espai. El projecte preveu una estructura amb una forma convexa en un lateral i conformada per jàsseres de fusta corbades.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar ahir que “des del consistori treballem pels barris de la ciutat i projectes com aquest ho demostren”. “Es tracta d’una actuació reivindicada pels veïns i veïnes de Fontajau, ja que organitzen moltes activitats en aquest parc del barri. El cobriment d’aquesta pista no farà només que en puguin gaudir els veïns de Fontajau, sinó tots el del sector, ja que és un espai que actua com a aglutinador de l’esquerra del Ter”, hi afegeix Madrenas.

LA FRASE

És una actuació reivindicada pels veïns i veïnes de Fontajau, que hi organitzen moltes activitats
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

Canvis al carrer Cardenal Margarit

Un altre dels projectes que es va aprovar ahir a la junta de govern local de l’Ajuntament de Girona és la reforma del carrer del Cardenal Margarit, que preveu restringir-hi el trànsit rodat. L’objectiu és prioritzar la mobilitat dels vianants en aquesta via, situada entre el carrer de Maluquer Salvador i el carrer de la Creu. Les obres previstes inclouen l’ampliació de les voreres del carrer del Cardenal Margarit gràcies a l’eliminació d’aparcaments i la creació d’una plataforma única, elevant la calçada al nivell de la vorera i fent la diferenciació entre les dues zones amb un canvi del paviment. Els treballs previstos suposaran també la plantació d’arbres, la instal·lació de bancs, butaques, papereres i pilones. El termini d’execució previst per a les obres és de sis mesos i el pressupost del projecte s’ha establert en 309.828 euros (sense IVA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona