Urbanisme

Sant Feliu posa fi al carrer Nou de Sant Antoni, al Puig

Enderroquen una vella casa afectada pel planejament des de feia dècades per ampliar el corraló existent fins al carrer Santa Llúcia

L’any vinent hi enjardinaran, en l’espai sobrant, una placeta

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha acabat de desencallar, aquesta setmana, la continuïtat del carrer Nou de Sant Antoni, al sector del Puig i l’Eixample de Llevant. Feia dècades que el vial acabava en un cul-de-sac per als vehicles, per bé que s’hi podia passar a peu a través cap al carrer de Santa Llúcia pel corraló entre un bloc de pisos aixecat en la segona meitat del segle passat i una casa, al número 48 d’aquest carrer, afectada d’enderroc. L’immoble va ser adquirit l’any passat pel consistori, arran d’un acord amb els propietaris. I ahir al matí va culminar l’enderroc de l’habitatge, deshabitat des de feia temps i en un estat força precari.

L’operació, que ha costat els 28.600 euros de l’enderroc –incloent-hi l’IVA– i els 40.700 invertits en l’immoble, s’ha endarrerit pels tràmits del projecte i per garantir la seguretat dels immobles adjacents. Però s’ha completat en un parell de dies sense cap problema. Ara, de moment, quedarà l’espai net de runa, en espera de la pròxima urbanització.

L’alcalde, Carles Motas, destacava que el planejament també afectava alguns habitatges més a l’altra vorera, per donar continuïtat al mateix vial fins al carrer Huguet i l’altre tram existent, fins a la plaça del Nord, però ara no s’ho plantegen com a prioritat, perquè la zona ja disposa de prou xarxa viària. Tampoc han decidit si el tram serà transitable o un espai de vianants lliure en una zona densa.

LA XIFRA

69.300
euros
ha invertit l’Ajuntament en l’operació, entre l’adquisició de la casa i l’enderroc. Hi falta la urbanització.

La placeta encara haurà d’esperar

El govern municipal va tancar l’adquisició de la finca el 2017 i, un cop elaborat el projecte d’enderroc, va contractar les feines aquest estiu i les han ajornat fins al final de la temporada turística, per minimitzar molèsties en una zona ja afectada per la reconversió dels jardins de l’asil Surís i la plaça Alabric en el nou parc Central.

Pel que fa a la urbanització de l’espai, on el consistori ja disposa d’un projecte per enjardinar una porció triangular amb una petita placeta, Motas avançava que ara els serveis tècnics del consistori tramitaran una nova partida i el plec per adjudicar els treballs abans de final d’any. Es tractarà, però, d’una actuació senzilla, per condicionar les voreres i l’espai públic, i la intenció és conservar un gran i vell ficus que hi havia al pati de la casa, a més del nou mobiliari urbà i pendents del caràcter viari del nou tram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia