Urbanisme

Les màquines ja treballen en el nou El Corte Inglés

Els operaris estan aixecant tot el paviment de la plaça Salvador Dalí

Tornen les afectacions al carrer Barcelona, que perd un dels carrils de circulació

Les obres han de durar uns tres anys

Ha entrat l’octubre i amb ell, les màquines que faran possibles les obres d’ampliació del centre comercial Hipercor –que passarà a dir-se únicament El Corte Inglés–. Aquesta setmana els operaris ja treballen de valent per aixecar tota la plaça Salvador Dalí. Les màquines pesants estan traient tot el paviment que fins ara cobria la plaça, que estava plena d’escales i era poc accessible. A finals d’estiu ja s’havia fet la tasca de treure l’arbrat i vegetació que hi havia a la mateixa plaça i a l’entorn de la mateixa. També s’ha tret tot el mobiliari urbà, els bancs i els fanals que il·luminaven la plaça, que estava construïda en diversos nivells. Ja fa dies també que els operaris van instal·lar un tancat metàl·lic al voltant de la plaça perquè la maquinària pugui treballar amb seguretat. Per ara hi ha dues màquines que estan fent moviments de terres i canviant totalment la fisonomia d’aquest punt de la ciutat entre el carrer Barcelona i les vies del tren.

Amb aquestes accions que han començat aquesta setmana ja es dona el tret de sortida a la construcció dels dos pisos que es faran sobre l’edifici actual. Aquestes tasques encara no han començat i no ho faran fins que no acabin les altres. També es farà l’elevació de la plaça Salvador Dalí, amb què es guanyarà superfície per sota. La plaça s’ha de buidar, traient les lloses que hi ha, i cal fer el forat per fer els fonaments. L’estructura actual, composta per diferents grades, es transformarà en un espai a un únic nivell, que coincidirà amb el del carrer Barcelona. A la banda nord de la plaça (tocant al carrer Antoni Gaudí), es farà una nova entrada principal al centre comercial i també una al pàrquing. Així mateix, es farà una sortida de l’aparcament al carrer Barcelona. Pel que fa a les millores en mobilitat, hi haurà, d’una banda, la reurbanització de la vorera oest del carrer Barcelona entre els carrers Martí Sureda i Antoni Gaudí –se suprimirà el carril lateral de trànsit i s’hi posarà un carril bici– i, de l’altra, la reforma de la cruïlla amb Martí Sureda per permetre el gir a l’esquerra cap al Melià entrant a Girona.

Previsió per al 2020

Les previsions són que tot plegat acabi el 2020; per tant, que les obres durin entre 24 i 36 mesos, però per ara és difícil fer una previsió aproximada. Val a dir que es tracta d’unes obres que es faran en un edifici que no es tancarà i on continuarà l’activitat comercial. A més, és en un punt destacat d’entrada de Girona, el carrer Barcelona, i això comporta dificultats logístiques.

LA XIFRA

36
mesos
es tardarà com a màxim a fer totes les obres, segons la previsió que fa la companyia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia