Urbanisme

Nou termini per a l’obra de la plaça Tarradellas a Figueres

Cinc mesos després d’activar el mecanisme d’urgència per tornar a adjudicar l’obra abandonada, s’han reprès els treballs

S’espera que les feines s’hagin acabat cap a mitjan novembre

Les obres de rehabilitació de la plaça Josep Tarradellas de Figueres s’han reprès fa uns dies, tot i que a un ritme aparentment lent, de manera que, segons fonts de l’Ajuntament de Figueres, els terminis per completar-les s’han fixat per a mitjan novembre, quan ja farà més de sis mesos d’haver recorregut a la via “d’urgència” per reprendre els treballs, que van quedar abandonats el mes d’abril quan l’empresa Serveis, Instal·lacions i Muntatges SA (Simsa) va renunciar a acabar-los.

L’Ajuntament s’ha reunit amb els veïns de la zona que estaven queixosos per l’estat en què havia deixat l’espai l’empresa que va abandonar l’obra. Per això, l’empresa que ha guanyat el concurs per acabar els treballs, Excavaciones Ampurdán 2000 SL, la mateixa que està efectuant la reforma a la pròxima plaça de l’Escorxador, el carre Jonquera i el carrer Peralada, va acceptar fer una neteja a l’interior de la plaça, portar el material per completar la reforma i fer un tancament complet del perímetre abans de res. Això és el que van afrontar la primera setmana de mes en entrar a l’obra. Posteriorment, els treballs s’han alentit. Tot i això, l’Ajuntament explica que els treballs aniran coordinats amb l’evolució dels efectuats a la plaça de l’Escorxador.

Les transformacions previstes a la plaça tendeixen a eixamplar les voreres als espais on hi ha més problemes de trànsit. En aquesta fase de les obres, la darrera de les que estan projectades, estava previst l’eixamplament del tram que va del carrer Vilabertran al carrer Sant Roc. L’objectiu dels treballs és millorar l’accés dels turistes que arriben de l’aparcament dissuasiu del costat est i que volen accedir al centre històric de la ciutat. Ara a les obres que falten no es preveu que hi hagi cap entrebanc per al trànsit. No es preveuen afectacions de mobilitat excepte en l’entrada i sortida de material i quan es treballi a la cruïlla amb el carrer Colom.

LA XIFRA

151.220
euros.
Aquest és el preu estipulat que pagarà l’Ajuntament a Excavaciones Ampurdán perquè s’acabi l’obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia