Urbanisme

El passeig de la Indústria de Banyoles recuperarà l’espai per a vianants

Ho preveu el projecte de Miàs Arquitectes, guanyador del concurs d’idees convocat pel consistori

Preveu també una millor connexió amb el barri vell

La prioritat per als vianants i la millora de la connectivitat amb el barri vell són els dos principals objectius del projecte de millora del passeig de la Indústria i de la plaça de l’Ajuntament de Banyoles, guanyador del concurs d’idees convocat el consistori. L’equip guanyador és el despatx Miàs Arquitectes, segons va fer públic ahir el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert. El projecte va ser un dels cinc finalistes elegits dels 32 presentats inicialment. Marta Cases, en representació d’aquest estudi, va explicar que amb el seu projecte han intentat recuperar l’espai públic per al vianant, reduint el trànsit rodat i incorporant-hi un carril per a bicicletes, i introduint nova vegetació en zones amb bancs. Miàs Arquitecte tindrà alguns mesos per definir el projecte final.

Es preveu que les obres es facin per fases. La primera part serà la plaça de davant l’Ajuntament i el primer tram del carrer Pere Alsius, fins al Teatre Municipal, i millorarà també l’accessibilitat a l’oficina d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament. Aquests treballs es preveu que comencin a principis de 2019 i estan pressupostats en 375.000 euros.

El regidor d’Urbanisme va destacar que el projecte d’un passeig a un sol nivell millorarà també l’accessibilitat a l’edifici de l’ajuntament, guanyarà una àmplia zona de plaça per millorar l’espai de trobada social i incorporarà més arbrat a la plaça de davant del consistori i a la façana lateral de l’ajuntament.

El concurs d’idees per a la reforma del passeig de la Indústria i la plaça de l’Ajuntament s’ha fet en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Girona.

LES FRASES

Hem volgut recuperar l’antic passeig amb dues fileres d’arbrat al final de l’actual
Marta Cases
Portaveu de Miàs Arquitectes
El projecte de Miàs Arquitectes també revalora tota la zona com a eix social i comercial
Albert Tubert
Regidor d’urbanisme de Banyoles

Un espai batejat l’any 1903

El passeig de la Indústria va rebre el nom l’any 1903 i havia de ser un passeig interior que donés prestigi a Banyoles i simbolitzés el progrés industrial local. Inicialment el passeig es va construir al puig d’en Ramis o dels Civils i acabava a l’actual carrer Mossèn Baldiri Reixac. A la dècada dels cinquanta, es va enllaçar amb el passeig Mossèn Lluís Constans. L’any 1955 es van tallar els plàtans, es van eliminar les balustrades i escalinates i es va convertir en un carrer ample per vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia