Urbanisme

Més temps per enriquir el POUM a Santa Cristina

El ple amplia de 20 dies hàbils el termini per fer-hi aportacions, que expirava avui

El ple de Santa Cristina d’Aro va aprovar la setmana passada ampliar el termini d’informació pública de l’avanç de planejament de la revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que expirava avui, de 20 dies hàbils més. Pretenen, així, donar més cobertura a possibles suggeriments i propostes que es puguin presentar.

Durant la participació ciutadana, després d’una presentació general de l’avanç, dues taules de treball i catorze trobades sectorials, el debat se centra ara en trobades particulars, que superen el centenar. “És una sorpresa grata la implicació de molts ciutadans en tot el procés participatiu”, ha afirmat en el ple l’alcalde, Xavier Sala.

Un cop acabat el nou termini, es preveu que l’empresa Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Diez SLP, de Girona, que redacta la revisió del nou POUM, conciliï les propostes per incorporar-les en el planejament, com també una presentació pública dels resultats aportats.

A partir d’aquí, arrencarà una segona fase, on el caire d’intervenció dels veïns, més particular i a través d’al·legacions, un cop aprovada inicialment la revisió del planejament. L’avanç del POUM incorpora un document inicial estratègic que recull directrius, criteris i objectius que centren els treballs de planejament. Entre els objectius marcats hi ha prioritzar un model de creixement compacte, mantenir l’actual limitació del sòl urbà i revisar l’extensió de sòls urbanitzables, com també incentivar el desenvolupament de sectors industrials i turístics i minimitzar els riscos d’inundacions del Ridaura.El POUM de Santa Cristina és de l’any 2008. En aquest temps, tot i els seus deu anys, ja s’han tramitat 43 modificacions, s’ha d’executar una sentència judicial que fa desclassificar sectors actuals i és necessari resoldre la viabilitat econòmica de sectors com les zones industrials o de les urbanitzacions. “Però també forma part de la voluntat del govern de replantejar quin model de municipi volem”, ha afegit l’alcalde. A cas d’exemple, el pla actual preveia per ara una població d’uns 19.000 habitants, quan actualment en té uns 5.200, o que del sòl urbà encara està per executar en un 50 per cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia