Urbanisme

Un ascensor millorarà l’accés a Montolivet d’Olot

Serà l’elevador del pàrquing de la promoció de pisos que es construiran a l’antiga Alzamora que arribarà fins a la ronda d’aquest barri

L’Ajuntament hi tindrà una desena de places públiques

Un ascensor connectarà la ronda Montolivet i els terrenys de l’antiga fàbrica Alzamora del carrer Pou del Glaç d’Olot. Es tracta del que s’instal·larà a la nova promoció de pisos del carrer Pou del Glaç, on hi havia hagut la fàbrica Alzamora, que tindrà també ús públic. D’aquesta manera s’atén una demanda històrica dels veïns del barri de Montolivet, construït a la falda del volcà que li dona nom i que està en una cota elevada respecte al carrer Pou del Glaç. No resol l’accés a peu de tot el barri, però sí del que queda més a prop del centre de la ciutat pel carrer Pere Lloses. En l’actualitat, les persones que volen accedir al barri de Montolivet per aquest carrer, ho han de fer a través d’un tram d’escales.

La millora de l’accessibilitat a peu a Montolivet és un tema recurrent, però mai no s’ha arribat a concretar. De fet, s’havia arribat a proposar un sistema d’escales mecàniques i fins i tot un ascensor exterior a l’accés per l’escalinata central, que connecta el carrer Geranis amb el carrer Hortènsies, i que finalment es va descartar pels dubtes que generava el seu manteniment, entre altres aspectes, com ara l’oportunitat i el cost. El regidor de Via Pública, Josep Gelis, ha puntualitzat que ara per ara estan tancant amb la promotora de la construcció dels pisos i pàrquings l’acord que ha de fixar l’ús públic de l’ascensor. Així mateix, i sempre segons ell, també estan negociant per a la cessió a l’Ajuntament d’unes deu places d’aparcament. L’ús i el nombre concret es fixaran en un acord final.

Més carril bici

Les obres de construcció de pisos a l’antiga Alzamora és una bona notícia per a la ciutat, perquè el projecte va quedar aturat per la crisi immobiliària quan estava en mans d’una altra promotora. I és una bona notícia, perquè el carrer Pou del Glaç tindrà la seva configuració definitiva, ja que es podrà donar continuïtat a més metres d’amplada de vorera i, sobretot, al carril bici d’aquesta via.

Cal tenir en compte que el carrer Pou del Glaç és un dels principals accessos al Pla de Dalt i al Cassés, dues de les zones residencials amb més habitants d’Olot. A més, és també un dels accessos al nou hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.

Per això aquest vial ha estat un dels principals eixos de l’estudi de mobilitat encarregat per l’Ajuntament d’Olot de tot l’entorn de Montolivet. De fet, temporalment, ja es van aplicar un seguit de canvis de direccions i que va reconvertir el Pou del Glaç d’un únic sentit de circulació. L’objectiu era recollir les aportacions dels veïns, botiguers i usuaris d’aquest carrer.

Finalment, l’aplicació del pla de mobilitat en aquest sector es va reduir a uns petits canvis, a l’espera d’actuacions com la immobiliària que ara s’ha de dur a terme a l’antic terreny que ocupava la fàbrica d’Alzamora.

LA XIFRA

10
places
d’aparcament es cediran a l’Ajuntament d’Olot al futur aparcament del Pou del Glaç.

LA FRASE

Negociem per tenir aparcaments al Pou del Glaç, però cal veure com els gestionarem
Josep Gelis
Regidor de Via Pública
5
carrers
són els que el del Pou del Glaç hi canalitza el trànsit, especialment l’avinguda del Doctor Danès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona