Urbanisme

Noves zones verdes al nucli antic de Begur

El municipi reforma dos aparcaments per esponjar un teixit urbà molt dens

El govern de Begur ha decidit potenciar el caràcter verd de dos espais fins ara utilitzats com a aparcaments al nucli antic del poble per esponjar un teixit urbà molt dens. La primera actuació, que es va iniciar al febrer, es fa a la plaça del Carme, que mantindrà, però, una petita zona d’aparcament. La segona, a la plaça del carrer Sant Pere, es farà finalment el mes d’octubre, un cop passada la temporada turística. “L’objectiu és obrir el nucli a les persones, creant punts de trobada”, recorda el regidor d’Obres i Serveis, Francesc Pilsà.

L’adequació i condicionament de la plaça del Carme, al final dels carrers del Carme i del Raval, que s’ha endarrerit però que hauria d’estar enllestida a l’abril, consisteix a destinar la major part de la superfície a un parc, que tindrà un paviment de sauló i una rampa d’accés. Tot i això, una petita part, separada per un muret, s’adequarà per a aparcament, de manera ordenada i pavimentada. A més, el projecte preveu el drenatge de les aigües pluvials, instal·lar punts de llum i soterrar les línies de baixa tensió i de telefonia que creuen actualment pel mig de la plaça. L’actuació, amb un pressupost de 40.697,20 euros, l’executa l’empresa Rubau Tarrés.

Pel que fa a la reurbanització de la plaça del carrer Sant Pere, s’eliminarà el mur perimetral que hi ha actualment a l’esplanada que tenia llogada un hotel. El projecte contempla salvar la diferència de cota amb diverses terrasses formades amb mur de pedra seca que connectin els diferents nivells d’accés al parc. A la part més alta, al mateix nivell del carrer Sant Pere, es crearà una terrassa, amb un paviment de peces de formigó prefabricat. En un segon nivell, es crearan dos espais verds, amb arbres i gespa, per descansar o relaxar-se. I a la part de baix i actuant de centre, un espai de jocs per a nens amb una base de sauló.

Els tres nivells estaran connectats amb una graderia formada per un entarimat de fusta. L’actuació, amb un pressupost de 341.857,43 euros, l’executarà l’empresa Tecyr Construcciones y Reparaciones. Inicialment, es va preveure per executar-la paral·lelament a la plaça del Carme, però, ara, atès el termini d’execució, de quatre mesos, s’ha decidit fer-la a partir de mitjans d’octubre. “S’ha optat per ajornar l’obra per no afectar l’inici de la temporada turística, especialment els negocis de la zona”, assenyala Pilsà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona