Urbanisme

En marxa el carril bici i camí escolar al carrer de la Creu

L’Ajuntament de Girona aprova la posada a licitació del projecte, d’un import d’uns 200.000 euros

La durada prevista de les obres serà de sis mesos

Pas endavant per a la creació del carril bici i el camí escolar al carrer de la Creu de Girona. La junta de govern local de l’Ajuntament de divendres va aprovar l’inici i la convocatòria de licitació de la contractació de les obres. Les actuacions tenen un pressupost base de licitació de 202.586 euros i una durada màxima prevista de sis mesos un cop comencin. Més concretament, el projecte contempla les obres de millora d’accessibilitat, ordenació del trànsit rodat i implantació d’un carril bici en el marc de la creació del camí escolar segur per al centre Doctor Masmitjà del carrer de la Creu.

Fins al parc Central

Els treballs, que per ara no tenen data d’inici, se centrarien en la implantació d’un carril bici, que reduiria la secció de la calçada destinada al trànsit rodat i, per tant, faria perdre un dels carrils per a vehicles a motor. També canviaran els aparcaments actuals, que estan en bateria. Així mateix, s’ampliaran les voreres als xamfrans i encreuaments dels vials, que ocuparan espai de la calçada, formant orelles, a totes dues bandes, confinant les línies d’aparcament i avançant els passos de vianants adaptats. Les dues bandes d’aparcament s’organitzaran en línia i es reservaran unes illetes de protecció i resguard dels vianants entre el carril de trànsit rodat de vehicles a motor i el carril bici. La reforma del carrer de la Creu s’allargarà fins al carrer Joan Maragall.

El carril bici no morirà aquí, sinó que està previst que aviat tingui una connexió amb el que hi ha a l’avinguda Emili Grahit. L’obra també permetrà la connexió d’aquest carril bici amb el que ja hi ha construït al parc Central. Ho farà a través de la carretera Barcelona, amb una modificació també del tram voral que farà canviar el seu aspecte.

Divendres al matí també, per acord de la junta de govern local, es van aprovar les obres d’ampliació de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia per un import de 167.948 euros. El termini d’execució serà d’uns sis mesos. L’àmbit de l’obra comprèn quatre trams entre els carrers de les Filadores i de la Maçana.

LA XIFRA

167.948
euros
és el cost de les obres d’ampliació de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia.

Obres a la travessera de Santa Eugènia

Divendres al matí també, per acord de la junta de govern local, es van aprovar les obres d’ampliació de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia per un import de 167.948 euros. El termini d’execució de les obres serà de sis mesos un cop comencin. L’àmbit de l’obra comprèn quatre trams entre el carrer de les Filadores i el carrer de la Maçana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona