Urbanisme

A dos dies de començar les obres al Modern de Girona

Del 15 al 23 d’abril es portarà a terme la fase de preparació de l’obra a l’antic cinema

Les actuacions tindran una durada prevista de 18 mesos

Compte enrere final per a l’inici de les obres a l’antic cinema Modern de Girona. Concretament, dilluns comencen les obres de rehabilitació d’aquest equipament, un referent en la dinamització de la indústria cultural i creativa de la ciutat i del territori, ja que serà la seu del nou centre d’arts i creació de Girona. Del 15 al 23 d’abril, es portarà a terme la fase de preparació de l’obra, durant la qual no hi haurà afectacions per als veïns i veïnes de la zona. A partir del 23 d’abril s’iniciarà la fase d’enderrocs, que té una durada prevista de dos mesos.

En aquest període, la runa s’evacuarà pel carrer Nou del Teatre i els subministraments de materials es faran des del carrer del Portal Nou. Això comportarà algunes afectacions per a la circulació de vehicles, ja que en determinats moments s’haurà de tallar el trànsit d’aquests dos carrers i l’accés des del carrer del Portal Nou fins a l’antic cinema Modern es farà en sentit contrari.

Segons fonts del consistori, l’Ajuntament anirà informant puntualment els veïns i veïnes dels canvis de circulació i de les afectacions en la mobilitat que puguin comportar els treballs.

LA DATA

23.04.19
és el dia en què començaran els enderrocs, que tenen una durada prevista de dos mesos.

Una obra d’1,8 milions d’euros

L’empresa adjudicatària de les obres és OSG Serveis Grup SLU per un import d’1,8 milions d’euros i el projecte està cofinançat amb fons europeus. La reforma de l’antic cinema Modern per crear-hi la seu del nou centre d’arts i creació de Girona constarà de dues fases i estarà finançada en part per fons europeus. En la primera fase es farà la rehabilitació tant de la tercera planta de l’edifici (on s’instal·laran les oficines de gestió del centre, una sala plató d’uns 70 m², un laboratori polivalent i sales de reunions) com de la segona planta (on es farà una sala annexa a la sala d’exhibició actual del cinema Truffaut per fer-hi una segona sala de projeccions), a més de nous accessos, amb la planta baixa com a punt d’entrada a l’edifici des del carrer Nou del Teatre. Per a la segona fase es deixa la reforma de la sala principal, a la primera planta, perquè sigui un gran espai polivalent per a dansa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia