Urbanisme

Fase final de la diagnosi de pisos del nucli antic d’Olot

Se n’inspeccionaran a l’entorn de quatre-cents i després es farà la radiografia i el pla d’actuació de tota la zona

És un dels projectes que ha prioritzat el consell de barri en el marc del Piam

El consell de barri del nucli antic d’Olot ha acordat prioritzar, en el marc del pla d’intervenció i actuacions municipal (PIAM), la realització de la segona fase de l’estudi d’habitatge de la zona que ha de completar la radiografia estructural, d’ús, d’accessibilitat, energètica, estètica, social, urbanística i econòmica d’aproximadament 400 habitatges i locals del centre de la ciutat. Són els que no es van poder incloure en la primera fase de l’estudi. Aquesta radiografia serà una eina útil per identificar-ne i categoritzar-ne les necessitats, les oportunitats i les previsions futures. L’execució d’un mural a la paret de Ca la Bouera de la plaça Campdenmàs és, per altra banda, la intervenció singular al paisatge que el consell ha decidit prioritzar aquest any. Liderada per la penya Aoapix i l’Associació de Veïns del Nucli Antic, es preveu inaugurar-lo a l’octubre.

Per altra banda, el consell de barri ha acordat donar continuïtat al projecte Taller dels sastres, començat a mitjan desembre de 2018 i que té per objectiu reactivar l’activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, fomentant la instal·lació d’activitats de caràcter singular portades a terme per artesans, artistes i creadors. Aquesta acció consistirà, per una banda, en la consolidació del projecte a través de la dinamització dels locals actuals, crear un punt d’interès artesanal, dinamitzar l’espai i organitzar esdeveniments i, per l’altra, obrir una nova convocatòria per activar un o dos locals més amb artesans.

Per altra banda, en el marc del pla de millora de places de proximitat realitzat pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner el 2018, el consell ha acordat realitzar un projecte de millora de la plaça Pia Almoina per convertir-la en un espai més amable a través de la vegetació, la instal·lació d’una font, la millora del mobiliari i l’entorn edificat, entre d’altres accions. Amb la idea de poder millorar més espais públics del centre de la ciutat amb vista al 2021, també s’ha prioritzat la redacció dels projectes de millora del passeig de la Muralla, la plaça del Carme, la plaça de l’Àngel i la plaça Major.

També es preveu la millora de la il·luminació de la casa Pujador amb un enllumenat ornamental a la façana per dignificar-la com a patrimoni cultural de la ciutat i el de la plaça del Carme, millorant l’enllumenat vial i instal·lant un enllumenat ornamental a la façana de l’Escola d’Art i Superior de Disseny.

LA XIFRA

150.000
euros
és el volum total d’inversió previst al pressupost municipal per a les millores al nucli antic del 2020.

LA DATA

2021
És l’any en què
s’executarà un pla de millora de diversos espais lliures públics del nucli antic que ara es redactarà.

LA XIFRA

400
habitatges
i locals comercials són els que entren en la segona fase de diagnosi del parc immobiliari de la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia