Urbanisme

Reparació polèmica del passeig del moll de pedra

El ‘Glòria’ va escapçar el mirador a l’extrem de l’espigó, tot just un any després de la inauguració, el 2019

Refer-lo costarà el doble, per reforçar-lo, i l’oposició creu que cal exigir responsabilitats

La reforma de l’àmbit del passeig marítim Rius i Calvet de Sant Feliu es va tancar a principis de l’any passat, després d’un any llarg d’obres i amb una inversió d’uns 3 milions. La millora encara ha fet més evident l’assignatura pendent del Palm Beach, però un dels elements més controvertits, l’espigó transitable del moll de pedra que al gener va escapçar per la punta l’onatge del temporal Glòria, ho ha tornat a ser aquestes darreres setmanes, ja que el projecte tècnic aprovat pel govern de TSF i el PSC puja a uns 430.000 euros.

Ja a l’hivern, el grup de JxCat va demanar que s’aclarissin responsabilitats pel disseny, per l’escassa durada d’una obra que havia costat 190.000 euros. I en el ple, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, va explicar que el preu s’encareix perquè a banda de refer el mirador escapçat, caldrà assegurar les pedres de la base, sobre el llit marí, i una tercera capa de roques de més grans dimensions al capdamunt.

En el ple de finals de juliol, el nou projecte no va rebre cap suport dels grups de l’oposició. JxCat i MES, que va qualificar l’ampliació de l’estructura de “cataclisme paisatgístic”, hi van votar en contra. I ERC, que va qüestionar que Costes no hi destini ni un cèntim a diferència de les partides assignades a altres destrosses al litoral gironí, i Guíxols des del Carrer, es van abstenir. Els comuns també troben desproporcionat el cost de la inversió, enmig de les necessitats socials. Tots els grups van coincidir també a exigir responsabilitats.

“Exigències més grans”

Per l’alcalde, Carles Motas, no es poden buscar culpables perquè “el Glòria ha fet canviar la concepció de les obres i ara les exigències són més grans”. Ho il·lustra amb l’obra “sobredimensionada” de Ports per protegir la bocana del moll, on ha demanat que en el futur es retirin alguns dels blocs visibles des de la platja. I defensa que en comptes de blocs, optaran per roques. Malgrat això, el mirador de la punta de l’espigó, que fins ara sortia cap enfora, es reconstruirà amb el voladís encarat a la platja.

L’obra no s’abordarà abans de l’hivern, ja que enguany no hi ha partida en el pressupost. I pel que fa a Costes, Motas no confia gaire a rebre ajuts, ja que recorda les recuperacions pendents de la cala Maset i altres destrosses pel temporal als camins de ronda.

LA XIFRA

430.000
euros
costarà la reparació i reforç de l’espigó de Rius i Calvet, el doble respecte al disseny inicial un any enrere.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona