Urbanisme

Els hotels de luxe de Blanes podran tenir set plantes

La Comissió d’Urbanisme avala el POUM sense l’ampliació il·legal de càmpings ni el final del litigi de Sant Joan

El nou pla amplia els usos i la densitat de les activitats de les naus a l’avinguda d’Europa

La Comissió d’Urbanisme de Girona va aprovar ahir el nou pla general d’ordenació urbanística (POUM) de Blanes. El planejament permet que els hotels de luxe –de quatre estrelles o superior– ampliïn l’edificabilitat i passin de sis a set plantes, segons detalla la regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (Blanes En Comú Podem). Actualment hi ha cinc hotels de luxe i se’n construeix un altre al passeig de Mar.

El planejament amplia la densitat d’activitats i els usos a les naus de l’avinguda d’Europa, l’eix entre la carretera de Tordera i la rotonda en direcció a Malgrat de Mar. Segons l’equip de govern, d’ERC i els comuns, el fet de ser menys restrictiu afavorirà “que més negocis s’hi estableixin perquè ara en una nau hi podrà haver més d’una activitat”.

El nou POUM havia estat aprovat el 22 de febrer del 2019, amb el socialista Mario Ros com a alcalde, però l’Ajuntament, ara encapçalat per Àngel Canosa (ERC), hi ha hagut de fer correccions. La Comissió d’Urbanisme, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, sosté que el POUM obliga els càmpings a invertir per prevenir inundacions del riu Tordera.

El POUM no posa fi al litigi amb els propietaris del jardí botànic Marimurtra, a la muntanya de Sant Joan. La Fundació Privada Carl Faust reclama 8,3 milions a l’Ajuntament per una expropiació forçosa d’uns terrenys. Urbanisme ja havia denegat la figura urbanística municipal del polígon discontinu.

Blanes no tenia pla general des del 2015. Fa cinc anys, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar el POUM del 2010 perquè el document no tenia en compte criteris d’inundabilitat. L’Ajuntament va presentar recurs de cassació al Tribunal Suprem, que el va desestimar el 2017. Fins que no entri en vigor el nou planejament –d’aquí a un mes–, Blanes encara es regeix pel vell PGOU del 1981. Segons dades de l’Idescat del gener del 2019, Blanes té 39.028 habitants.

LA XIFRA

52
hectàrees
ocupen els càmpings de Blanes. Hi ha 3.624 unitats d’acampada, amb un total de 10.872 places.

Un parc urbà a la finca Perpinyà

El nou planejament preveu 1.482 habitatges, dels quals almenys 359 tindran algun règim de protecció. Reserva 37,32 ha de sòl industrial a banda de les 22,23 ja existents a les instal·lacions de Nylstar i Rhodia Iberia, a prop de l’estació de tren. La regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern, destaca que hi haurà també la possibilitat de desenvolupar un parc urbà a la finca Perpinyà, al carrer Santa Bàrbara, al nucli antic. S’hi permetrà, a més, construir un edifici al propietari del sòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia