Urbanisme

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

L’Ajuntament cedeix a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya tres terrenys a Domeny per fer-hi 105 pisos

L’alcaldessa i la consellera firmen el conveni

L’anunciada construcció de 105 pisos de protecció oficial al sector de Domeny es va formalitzar ahir a Girona amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat: l’Ajuntament cedeix a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per un termini de 75 anys tres parcel·les del Pla de Domeny, que actualment es troben sense ús i que tenen capacitat per acollir 105 habitatges de protecció oficial d’uns 70 m² cadascun. Els terrenys estan situats als números 15-17, 19-21 i 42-44 del carrer de la Riera Bullidors.

En l’acte de signatura d’aquest conveni protagonitzat per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la consellera va recalcar “l’exemplaritat” d’aquesta actuació. “Volem remarcar l’oportunitat que representa aquesta col·laboració i el caràcter exemplar que representa per a la resta de municipis del país. Fem una crida als ajuntaments perquè facin cessions perquè necessitem sòl públic per respondre a la necessitat d’habitatges de protecció oficial”, hi va afegir Cervera.

Els tres solars, que sumen 8.942 m², són cedits per l’Ajuntament lliures de càrregues i urbanitzats a l’Incasòl, que s’encarregarà de la construcció, mentre que la gestió dels pisos serà a càrrec de l’Agència Catalana de l’Habitatge. El conveni també preveu que vuit dels 105 habitatges seran a disposició de l’Ajuntament per a necessitats socials, mentre que la resta els gestionarà l’Agència (en concertació amb el municipi), per permetre l’accés a un habitatge a joves o gent gran amb pocs recursos mitjançant lloguers assequibles. “Segur que aquests pisos tindran sortida, perquè un de cada mil gironins respondria a aquests criteris”, va dir Madrenas. A la part baixa dels edificis se situaran dos locals comercials i un equipament municipal. El vicealcalde, Quim Ayats (que també va assistir a l’acte amb la regidora d’Habitatge, Annabel Moya), hi va afegir que “aquesta promoció no és només una acció d’habitatge, sinó també una oportunitat per impulsar la cohesió social al barri”.

La previsió és iniciar ara la tramitació del projecte i que les obres puguin començar a principi del 2024.

LA XIFRA

12,5
milions d’euros
invertirà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per aquests 105 pisos de protecció a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona