Urbanisme

Arenys de munt

Calen 321 habitatges nous pels pròxims cinc anys, segons indica un estudi

El document evidencia l'actual falta d'habitatge protegit i proposa que l'Ajuntament intervingui per fer-ne aflorar del mercat lliure

Arenys de Munt tindrà una demanda de 321 habitatges els pròxims cinc anys per a una població que pot arribar a superar els 9.000 habitants. Aquesta és una de les dades que s'extreu del pla local de l'habitatge redactat per la Diputació a partir del qual es marquen línies estratègiques a seguir per mirar de resoldre una de les principals mancances que és l'habitatge protegit. Per incrementar aquest estoc d'habitatges, el pla recomana que dels 262 habitatges lliures que hi ha al mercat, un centenar es puguin transformar en habitatge protegit, ja que tenen les condicions per fer-ho, com ara la superfície i la llicència d'obres recent. Per això caldria que l'Ajuntament intervingués negociant amb els promotors. L'estudi també assenyala que fins ara no s'ha apostat prou per la rehabilitació i considera que aquesta és una bona sortida per millorar l'accessibilitat d'alguns blocs residencials proveint-los d'ascensors. Des del govern, el regidor d'Urbanisme, Alfons Molons (CiU), explica que tot i la dificultat per fer més habitatges protegits en un moment de crisi en què el mercat està aturat, s'ha anat treballant des de l'oficina d'habitatge, amb conveni amb el Consell Comarcal, i l'any passat es van atendre un centenar d'usuaris. El pla d'habitatge es va aprovar per unanimitat. ERC va qualificar el document de “petit pas endavant”, i la CUP va manifestar que creu excessiu el creixement del pla general amb 975 habitatges.

LA XIFRA

321
són els habitatges
que cal construir en els pròxims sis anys, en què la població pot superar els 9.000 habitants.

LA FRASE

Hi ha sectors on es pot fer habitatge protegit, però amb la crisi actual no s'han desenvolupat
Alfons Molons
regidor d'urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona