Urbanisme

barberà del vallès

Comença l'enderroc dels vells pisos Capella de Barberà

L'espai alliberat pel bloc d'habitatges permetrà encabir un gran giratori en la intersecció entre l'N-150 i la B-30 en sentit sud

Les 32 famílies que hi vivien es van traslladar als pisos nous a l'estiu

La demolició dels vells pisos Capella, 32 habitatges construïts per allotjar-hi els treballadors d'una fàbrica de cautxú a finals de la dècada del 1950, es va iniciar ahir al migdia. Dimecres, segons la previsió de l'empresa d'enderrocs, el vell edifici de color rosat que es trobaven els conductors que accedien a Barberà del Vallès pel sud ja serà història.

Les autoritats municipals, dirigents de l'Impsol –la promotora d'habitatge protegit de la mancomunitat de municipis de l'àrea metropolitana– i alguns dels antics inquilins van presenciar ahir al migdia l'inici de les tasques d'enderroc. L'alcaldessa, Ana del Frago, va celebrar el final de “més de deu anys treballant per trobar una solució amb garanties” que va permetre reallotjar les 32 famílies en dos blocs nous construïts a l'altra banda de l'N-150.

L'operació permetrà que al primer trimestre del 2011 comenci a construir-se un gran giratori on conflueixen la sortida i l'accés a la B-30 amb la carretera antiga de Barcelona i el futur carrer Cerdanyola, que obrirà un accés nou fins a l'extrem meridional de Badia del Vallès. Per Del Frago, suposarà una nova façana sud de Barberà, i a banda de repartir el flux de trànsit, permetrà pacificar la velocitat dels vehicles que arriben i marxen del municipi. L'obra té un pressupost d'un milió d'euros que el consistori pagarà amb les plusvàlues de l'operació del parc Europa i durarà com a mínim cinc mesos. Caldrà desviar canalitzacions municipals d'aigua i gas i una gran canonada hídrica d'Aigües Ter-Llobregat. Als dos edificis nous hi ha un total de cinquanta habitatges. Els altres divuit es van sortejar com a pisos de protecció oficial i ara l'Impsol en tramita l'adjudicació definitiva en favor de les famílies beneficiàries. El gerent de l'ens, Ramon Torra, va destacar “la millora de les condicions d'habitabilitat” pel que fa als acabats i altres qüestions com ara la calefacció i l'aïllament.

El conveni amb els veïns incloïa el disseny de pisos amb estances semblants –per aprofitar el mobiliari– i el consistori ha assumit les despeses dels trasllats i les noves escriptures.

LA FRASE

Durant 45 anys els pisos han estat part de la vida de molts veïns que ara inicien una etapa millor
Ana del Frago
ALCALDESSA DE BARBERÀ DEL VALLÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona