Urbanisme

premià de mar i premià de dalt

Les primeres obres de la llei de barris s'iniciaran a l'abril

Premià de Mar i Premià de Dalt ja han constituït el consorci que gestionarà la reforma del veïnat Cotet

D'aquí a pocs dies, el veïnat Cotet, és a dir, els barris de Santa Maria-Santa Anna-Tió, començaran a percebre els beneficis del projecte de llei de barris, concedit el mes de juny passat pel govern de la Generalitat i que deixarà 9,6 milions d'euros en aquesta zona, a cavall dels termes de Premià de Mar i Premià de Dalt. “Els diners ja estan compromesos i no ens afectarà cap retallada del govern de la Generalitat”, va assegurar ahir l'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU).

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va inaugurar aquest cap de setmana una exposició a la biblioteca Martí Rosselló, que resumeix les línies d'actuació, que s'han d'executar en el termini de vuit anys. “És important perquè no només és fer carrers i places sinó que també inclou programes adreçats a les persones”, va destacar l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). El govern de Premià de Mar, juntament amb el de Premià de Dalt, han d'obrir ara una oficina tècnica del projecte, que tindrà un gerent, un arquitecte i un administratiu. També cal buscar una ubicació per aquest despatx, que tot sembla apuntar que serà al terme de Premià de Mar. D'altra banda, ja s'han escollit també les dotze persones del món associatiu –sis de cada municipi– que formaran part del consell de participació ciutadana.

Així doncs, tot està previst per a l'inici de les obres. A Premià de Mar, d'aquí a poques setmanes es començarà a adequar la plaça Miquel Martí i Pol, al costat de la biblioteca, mentre que a la banda de Premià de Dalt renovaran part de l'enllumenat.

LA XIFRA

9,6
milions d'euros
s'invertiran al barri de Cotet, entre els dos ajuntaments i la Generalitat de Catalunya.

LA DATA

31.12.2018
Finalitza el termini
d'execució de tot el programa (urbanístic i social) corresponent a la llei de barris.

La incògnita del centre cívic

Una de les qüestions que encara no estan resoltes és si finalment, en el projecte, s'acabarà construint un centre cívic. Cal recordar que el govern va aprovar incloure aquest equipament en el programa –s'ha d'executar en el segon quadrienni–, però va desautoritzar l'expropiació del solar on el consistori premianenc havia pensat ubicar-lo. Una delegació municipal s'ha de reunir amb tècnics dela Generalitat per tractar la qüestió, però ahir fonts municipals apuntaven que en cap cas es perdrà el finançament, que és de més de 600.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona