Urbanisme

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Comencen a enderrocar l'antiga fàbrica de Coca-Cola

TRANSFORMACIÓ A la planta, de més de 60.000 m², s'hi ha de fer un parc empresarial, habitatges, una benzinera i un hotel finalitat Al marge de modernitzar la zona, el consistori en traurà 7 milions per soterrar les línies elèctriques

L'enderroc durarà prop de mig any i la transformació començarà després

Les instal·lacions de Cobega SA a Sant Quirze del Vallès, que durant dues dècades i mitja van ser el punt d'origen de bona part de la producció de Coca-Cola a Catalunya i Aragó, van començar a experimentar ahir un procés de transformació integral, amb l'inici de l'enderrocament d'una de les seves naus. La planta, de més de 60.000 m², serà completament derruïda en el termini aproximat de mig any, per tal que a l'espai, que està en desús des de fa temps, s'hi pugui fer un parc empresarial, uns 200 habitatges –el 40% dels quals, protegits–, una benzinera i un hotel.

L'acció no només permetrà engegar el procés de modernització del polígon industrial de Can Casablanques –del qual Cobega forma part–, sinó que l'Ajuntament també s'ha compromès a destinar el benefici estimat per l'operació urbanística de transformació –uns 7 milions d'euros– a pagar la seva part del procés de soterrament de les línies d'alta tensió del municipi –la resta depèn de la Generalitat i de Fecsa Endesa, que ja tenen signat un protocol d'intencions amb el consistori. “Aquesta és una data històrica tant per a l'empresa com per a Sant Quirze del Vallès”, va dir l'alcaldessa, Montserrat Mundi, que va avançar que el projecte es començarà a concretar “un cop tot estigui enderrocat”. Per ella, atès que algunes empreses ja haurien mostrat el seu interès a instal·lar-se en algun espai de la planta, la mesura “és molt important perquè generarà ocupació”, mentre que el primer tinent d'alcaldia, Antoni Rebolleda, va recordar que la zona és una de les portes d'entrada al municipi: “La transformació donarà un valor afegit a l'avinguda d'Egara, ja que la instal·lació d'equipaments residencials i de comerç, al marge de les zones verdes, la dotarà d'una imatge renovada”.

D'altra banda, fonts de l'empresa també van mostrar la seva satisfacció per poder continuar vinculats –en aquest cas com a propietaris– a Sant Quirze del Vallès, després d'haver traslladat tota la seva producció a Martorelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona