Urbanisme

Tortosa

La recuperació del nucli antic

El solar de la casa de Pedrell, nou sòl d'equipaments

Tot i impulsar ara una requalificació urbanística, el govern municipal nega que volgués fer-hi una casa museu

Tortosa ha iniciat la requalificació urbanística de l'entorn de l'antiga església de Sant Antoni, on aquesta setmana haurien d'acabar les obres del nou Centre d'Interpretació de la Setmana Santa. Una part del sòl per a equipaments que l'Ajuntament preveia per a tot aquest sector del carrer Montcada es voldria traslladar a altres espais del nucli històric. El cas més curiós és el del solar de l'antiga casa natal de Felip Pedrell. Després de l'ensorrament, el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) va dir que havia descartat la rehabilitació de l'immoble, i fins i tot va negar que tingués previst fer-hi una casa museu. Però, amb la requalificació que dilluns es va aprovar en el ple municipal, el solar es convertirà ara en sòl per a equipaments. L'Ajuntament ha enllestit el desensorrament i la neteja del solar, que quedarà inclòs en la reurbanització de la plaça de Sant Joan.

En la primera versió del pla integral del nucli antic (Pincat), amb el govern de Joan Sabaté (PSC), l'antiga església de Sant Antoni quedava integrada en un gran equipament multicultural. Però el Bisbat de Tortosa només va acceptar la cessió de l'antic temple per fer-hi un museu de la Setmana Santa, segons un acord promogut per les confraries. Per això, el govern actual va modificar el Pincat i va descartar l'expropiació de les cases del voltant. A banda del solar de la casa de Pedrell, la resta de sòl per equipaments es derivarà a la plaça de la Cinta (a la Botiga del Renaixement) i a la nova plaça del barri del Castell i a la casa Brull, on s'instal·larà l'àrea de Festes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona