Urbanisme

Montsià

Reclamacions contra la nova plaça del mercat d'Amposta

Diverses persones hi han patit caigudes

El consistori assegura que compleix la normativa

Inaugurada encara no fa un mes, la nova plaça del mercat d'Amposta, un dels projectes urbanístics més potents del municipi dels últims anys, ha provocat els primers problemes. Segons va transcendir en l'últim ple municipal, almenys dues persones han presentat reclamacions patrimonials contra l'Ajuntament per caigudes en aquesta plaça. Es tracta d'una venedora del mercat i d'una dona d'edat avançada que s'haurien fracturat el braç després d'haver ensopegat amb el petit canal d'evacuació d'aigües pluvials que la creua.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), va relativitzar ahir els fets. “De reclamacions patrimonials n'entren moltes i no sabria precisar si n'hi ha de relacionades amb la plaça”, va dir Ferré, que va assegurar que la plaça i la canalització compleixen la normativa. “Hi ha d'altres carrers de la ciutat que utilitzen aquest sistema i no hem tingut cap problema”, va afirmar.

Tot i que es va inaugurar el dia 9 de desembre, l'Ajuntament encara no ha fet la recepció de l'obra. Per això el consistori reclamarà a l'empresa adjudicatària que hi introdueixi algunes millores, però d'entrada cap d'elles serà per modificar el canal de les pluvials.

La nova plaça del mercat, amb una superfície de 6.800 metres quadrats, ha canviat la fesomia del centre d'Amposta. La seva urbanització ha anat lligada a la construcció d'un aparcament subterrani de 244 places, que està acabat però que està pendent de la connexió elèctrica per part de Fecsa.

LA XIFRA

5
milions
d'euros ha costat el pàrquing subterrani i la plaça que hi ha al davant del mercat d'Amposta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.