Urbanisme

Polèmica per un futur equipament

Una fàbrica en mans d'un poble

justícia

Imputen quatre membres de Can Sanpere 100% Públic de Premià de Mar per haver ocupat l'espai privat fa un any

El consistori no renuncia a la zona verda ni d'equipaments que preveu el nou planejament

S'està fent una reservade terrenys per disposar de patrimoni per afrontar una hipotètica expropiació

El relat sobre l'antiga fàbrica de Can Sanpere de Premià de Mar, ocupada des de fa un any per un col·lectiu que reclama que l'espai privat sigui una zona pública, ha escrit un nou episodi. Fa pocs dies quatre dels membres de la plataforma Can Sanpere 100% Públic que van entrar a les instal·lacions quan els tribunals van donar la raó als seus propietaris, l'empresa Josel, han sabut que estan imputats i que hauran d'anar a declarar als jutjats de Mataró el proper dia 20. “Ens esperàvem les citacions i ja hem començat una campanya de suport que mostri que les imputacions penals ens afecten a tots aquells que hem mantingut viu el centre social autogestionat o hem participat en alguna de les seves activitats”, diu el portaveu de la plataforma Salvem Can Sanpere, Albert Fresquet, que afegeix que paral·lelament ja s'està preparant la defensa legal i l'estratègia a seguir. El portaveu explica que en aquests darrers temps hi ha hagut un apropament amb l'Ajuntament gràcies a la creació d'una comissió de seguiment on hi són presents govern i oposició i que pretén “trobar una solució a la situació actual que permeti que Can Sanpere sigui un espai públic”. En aquest sentit, s'ha començat a treballar per intentar protegir la façana de la fàbrica declarant-la Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Per la seva banda, l'alcalde, Miquel Buch (CiU) reitera la intenció del consistori de mantenir els 9.000 metres quadrats de Can Sanpere com a zona verda i d'equipaments “tal i com recull el planejament urbanístic actual” i oferir a través d'una permuta a l'empresa Josel la mateixa edificabilitat a la zona de Ponent del municipi. Paral·lelament, també s'està fent una reserva de terrenys municipals per disposar de patrimoni suficient per afrontar una hipotètica expropiació de Can Sanpere. Les negociacions, però, no avancen. I tothom està pendent de conèixer el resultat final del segon contenciós interposat per l'empresa contra l'aprovació del pla urbanístic actual, aprovat el 2010. El primer contenciós contra la decisió del consistori de negar-li la llicència per obrir una indústria la va guanyar Josel i va ser el desencadenant de l'ocupació de la fàbrica. Els representants de l'empresa sempre han defensat que la iniciativa significava llocs de treball i que la sentència els va ser favorable perquè quan van comprar els terrenys aquests eren d'ús industrial.

L'alcalde reitera la voluntat de l'Ajuntament de “fer tot el possibles” per garantir l'espai verd a Can Sanpere “perquè Premià de Mar no pot renunciar a aquest esponjament en una zona densament poblada i amb un terme municipal tan petit com el nostre”. En cas que la sentència sigui negativa als interessos municipals, Miquel Buch ja ha anunciat que vol posar en marxa una consulta popular per sotmetre als veïns la decisió última sobre el futur de la fàbrica. L'alcalde recorda que l'Ajuntament ha demostrat amb escreix que creu en la participació creant un reglament per a la intervenció ciutadana en els afers públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona