Urbanisme

Activitat màxima al parc de Tortosa per enllestir el passeig abans de la Cinta

Convoquen una «concentració silenciosa» per la negativa municipal a fer un concert a la Llotja

El govern de Tortosa no vol que les obres de rehabilitació del parc municipal Teodor González siguen un obstacle per al desenvolupament dels actes tradicionals de la Cinta. Tampoc en el cas de la proclamació de les pubilles i del pregó, que demà al vespre pronunciaran el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Però aquest acte, tot i les crítiques de l'any passat –algunes famílies de les pubilles tenien altres compromisos, i d'altres encara eren de vacances–, s'ha tornat a avançar una setmana, ja que les festes de la Cinta començaran el 5 de setembre. Així, aquest avançament ha deixat la brigada amb menys marge de maniobra. A més, el muntatge de la Barra Tortosina i de l'escenari coincidia ahir amb l'activitat frenètica de les màquines excavadores i dels operaris de l'empresa Urbaser, que acceleraven els treballs al passeig central i en altres espais representatius del parc, com ara la zona de jocs infantils o el llac modernista.

Sense comiat a la Llotja

En canvi, a mig matí no hi havia ningú treballant a la Llotja, tot i que el recinte ja estava precintat amb tanques de filferro. A més, l'interior de la Llotja ja tenia els marcs metàl·lics que seran l'esquelet del tancament de vidre. De fet, la instal·lació de les cucaferes i els gegants de Tortosa a la Llotja també ha d'estar enllestida abans de la Cinta, però la mesura no ha agradat al grup de joves que havien reclamat a través d'internet la celebració d'un concert de comiat a l'edifici durant les festes. De fet, ahir el fotobloc Estimo Tortosa va anunciar la convocatòria d'una concentració de protesta durant la proclamació de les pubilles, tot aprofitant que les autoritats municipals visitaran el parc municipal demà al vespre. Amb tot, els promotors reclamen que la concentració siga «pacífica» i «silenciosa», per respecte a les pubilles, els pregoners, l'Orfeó Tortosí i la Banda Municipal de Música. A més a més, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, amb un escrit al seu bloc, també va lamentar ahir la negativa del govern de CiU i ERC a les peticions dels joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona