Urbanisme

La Barceloneta tindrà l'edifici de la cooperativa del Segle XX

L'Ajuntament ha començat els tràmits per expropiar-ne l'edifici, en molt mal estat de conservació

La vella aspiració dels veïns del barri de la Barceloneta està a un pas més de fer-se realitat. Des de fa anys reivindiquen que l'edifici de l'antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament per al barri i ara l'Ajuntament de Barcelona ha fet els tràmits per poder expropiar-lo, rehabilitar-lo i convertir-lo en un altre equipament públic a través del districte de Ciutat Vella.

Aquesta setmana la comissió de govern va aprovar inicialment el pla especial que permet que l'Ajuntament qualifiqui l'edifici com equipament de titularitat pública, ja que amb la qualificació actual també s'hi podria donar un ús privat. Amb aquest primer pas començarà tot el procés reglamentari –exposició pública, presentació d'al·legacions i resolució d'aquestes– fins que se n'aprovi definitivament el nou ús en la sessió plenària. Això permetria que el consistori pogués tramitar un expedient d'expropiació de l'edifici, una tramitació que es faria en caràcter d'urgència, pel mal estat de conservació que presenta l'edifici.

Amb l'antiga cooperativa Segle XX, a mans municipals, la intenció de l'Ajuntament és que el districte de Ciutat Vella rehabiliti l'immoble perquè el barri de la Barceloneta el pugui adoptar com a equipament públic. De fet, la voluntat és obrir un procés de participació perquè siguin els mateixos veïns els que determinin quins usos es dóna a l'edifici.

Litigi obert

La titularitat de l'immoble està en situació de litigi des del 2012, quan es va dissoldre l'antiga cooperativa i hi va haver un desacord entre els antics propietaris. L'expedient d'expropiació, però, permet tirar endavant el projecte al marge del procés judicial que mantenen els privats per determinar qui n'és propietari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona