Urbanisme

Nou pas pel trasllat de la Zona Hermètica de Sabadell

El Tribunal Superior de Justícia desestima el recurs dels operadors de bars i discoteques de l'espai d'oci nocturn per evitar el tancament el 2016

Ja han anunciat que recorreran la sentència

La secció tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs presentat per l'Associació de Locals d'Oci Nocturn de la Zona Hermètica de Sabadell contra el pla especial de regulació d'usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia, aprovat per l'Ajuntament amb el vist i plau de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona l'any 2011, que marcava un termini límit de cinc anys per anul·lar les llicències de bars musicals i discoteques de la Zona Hermètica. Al maig de 2016 es compleix el lustre indicat al pla perquè la coneguda zona d'oci nocturn es traslladi. La idea inicial era portar bars i discoteques al polígon Via Sabadell, a la zona de Sant Pau del Riu-sec, entre la cocapital vallesana i Badia del Vallès. La crisi econòmica va frenar en sec el desenvolupament del polígon que ara per ara és conegut perquè s'ha instal·lat l'empresa sueca Ikea. Durant aquest temps d'espera els operadors s'han resistit al trasllat en considerar-ho una opció “inviable”.

El president de l'associació, Joan Cosp, assegura que presentaran abans del dia 9 de febrer un recurs de cassació contra una sentència que no esperaven. “Si el pla es compleix, aniran al carrer 400 persones que treballen als locals”, assegura Cosp, qui afegeix: “Estem a favor de la ciutat. Fa vint anys que estem aquí i no és manera de tancar-nos la porta.” Tot i continuar amb la via judicial, el president assegura que estan oberts a dialogar amb l'Ajuntament i els veïns per trobar una solució i no haver de marxar.

L'Ajuntament de Sabadell no ha volgut fer declaracions sobre la sentència perquè els serveis jurídics l'estan estudiant.

LA XIFRA

5
anys
és el termini que dona el pla de l'Ajuntament a les discoteques i bars per adaptar-se a la nova normativa

Sense indemnització econòmica

La sentència del TSJC tanca la porta a una possible compensació econòmica pels operadors al·legant que existeix un període transitori de cinc anys perquè s'hagin pogut adaptar. El text també deixa clar que l'Ajuntament justifica els canvis al pla després d'haver intentat, sense èxit, amb successives ordenacions equilibrar la coexistència entre l'ús recreatiu i el residencial. De fet, les queixes veïnals sobre les molèsties ocasionades per una zona d'oci, que cada cop rep menys visitants, continuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona