Urbanisme

El pla director del Circuit afectarà 574 hectàrees

Els terrenys pertanyen a Granollers, Montmeló i Parets

La Generalitat vol que el voltant del Circuit de Barcelona-Catalunya es converteixi en un motor econòmic per a la ciutat i el país

El Departament de Territori i Sostenibilitat va presentar ahir els detalls del pla director urbanístic (PDU) del Circuit de Barcelona-Catalunya, que abasta una superfície de 574 hectàrees, repartides entre els municipis de Montmeló, Parets i Granollers, al Vallès Oriental, i delimitades per les carreteres C-17 i C-35 i l'autopista AP-7.

La presentació es va fer quan faltaven quinze dies perquè acabés el procés d'exposició pública del pla i el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, va informar que s'aprovarà definitivament a l'estiu, concretament a final de juliol.

El PDU estableix nous criteris d'ordenació urbanística en l'àmbit del Circuit que permetran configurar un pol d'activitats econòmiques relacionades amb el món del motor (productives, de recerca, de formació, comercials i d'oci). “Es tracta de buscar nous motors econòmics a la ciutat i al país”, va dir l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, durant la presentació.

El pla també preveu les infraestructures i connexions que han de permetre l'activitat econòmica, com per exemple la variant de la C-17, que es preveu molt més propera al traçat del Circuit i amb més capacitat de trànsit, i les connexions de les línies ferroviàries R3 (línia del nord) i R8, de Granollers a Martorell. A més, s'integra el desenvolupament de l'entorn del Circuit, tenint cura dels seus valors ambientals i paisatgístics.

Amb tot, el pla en qüestió inclou un sector d'aproximadament unes 30 hectàrees per a usos hotelers, recreatius i de serveis esportius a l'àmbit de Can Riba-Can Ninou, al terme de Granollers, i un de 26 hectàrees a l'àmbit de Palou sud, també al terme de Granollers. Aquest, però, estaria adreçat a activitats d'interès públic, com ara un kàrting on es farien competicions estatals i internacionals.

Més a prop del traçat del Circuit, però encara al terme de Granollers, hi haurà una zona lúdica i esportiva que desenvoluparà el RACC. A tocar de Can Cabanyes s'estableix una àrea on es podrà aparcar en dies de màxima afluència de públic.

El PDU preveu dos sectors més. A Can Guitet, entre Montmeló i Parets, es concep un espai de 36 hectàrees per a indústria, serveis, oficines, serveis tecnològics i formatius, i al sector de Torre Pardalera, el més proper a la recta de tribuna, 12 hectàrees més per a usos comercials vinculats amb el motor.

LA XIFRA

745.000
metres quadrats
ocuparà la superfície destinada als aparcaments. Fins ara és de 630.000.

LA FRASE

Es tracta de buscar nous motors econòmics a la ciutat i al país
Josep Mayoral
alcalde de granollers

S'amplia la zona d'aparcaments

Ahir també es va tractar de la superfície destinada a aparcaments, que s'amplia de 630.000 a 745.000 metres quadrats, incorporant sòl no urbanitzable sense protecció per donar servei puntualment en els dies de curses automobilístiques. Aquests terrenys s'incorporaran a l'àmbit del pla director urbanístic com a connectors entre el Circuit i el nucli urbà de Granollers a través d'una xarxa de camins existent, que s'hauria de mantenir i potenciar. Agustí Serra va explicar que el paviment i l'arbrat d'aquests espais s'hauran de planificar tenint en compte que tindran un ús d'aparcament els dies que hi hagi gran premi.

Un cop s'aprovi el pla director urbanístic, segons l'alcalde de Granollers, “caldrà desplegar-lo bé i trobar els inversors”. L'Institut Català del Sòl (Incasòl) conduirà el desenvolupament del PDU amb la participació dels tres ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona