Urbanisme

Set panells indiquen on hi ha pàrquing lliure a l'Escala

Els indicadors intel·ligents ja estan en funcionament, després que el mes passat s'instal·lés el primer a Ca les Monges

El nou aparcament de 250 places a Can Parals estarà a punt aquest mes

L'Escala ja té en funcionament des de fa alguns dies els panells intel·ligents que indiquen als conductors on hi ha aparcament lliure. El primer es va instal·lar a mitjan mes de maig. Va ser el de l'aparcament de Ca les Monges, però ara les grans bosses d'aparcament a l'entorn del centre històric estan incloses en aquest innovador sistema. Els panells tenen informació tant de pàrquings de pagament, com ara el de Ca les Monges i el de la plaça Catalunya, com també dels gratuïts, com és el cas del de l'Escorxador.

A més, cal tenir en compte que en un termini de deu dies, segons càlculs de l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, es posarà en funcionament un nou pàrquing, el de Can Parals, que s'està condicionant perquè pugui rebre 250 vehicles. Aquest aparcament dissuasiu, que havia d'estar a punt per Setmana Santa, també s'inclourà en aquest sistema intel·ligent, que permet que els conductors tinguin informació en temps real de quins són els principals espais d'aparcament i en quins d'aquests hi ha places disponibles.

També des del cap de setmana passat s'ha posat en funcionament un sistema de control amb barreres a l'aparcament de la plaça Nova. El que s'ha fet és que deixi d'actuar com a zona blava bonificada com fins ara. Ara l'usuari recull un tiquet quan entra, i pagarà els minuts que hagi usat l'aparcament quan en surti. Als migdies i a les nits no es paga.

Amb tot plegat, Víctor Puga diu que “el problema de la falta d'aparcament a l'Escala es dóna per tancat” i que “ni en la campanya electoral se n'ha parlat”. Assegura que totes les actuacions formen part de l'aposta que fa el govern municipal per la mobilitat i l'aparcament.

LA FRASE

La falta d'aparcament era un problema a l'Escala que es dóna per tancat
Víctor Puga
Alcalde de l'Escala (PSC)

Amb vista a les obres del front marítim

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, també explica que les noves bosses d'aparcament s'han posat en servei també perquè cal tenir en compte que, a partir de l'octubre, es començaran a perdre les places d'aparcament que ara hi ha al front marítim, ja que s'afrontarà la primera fase de les obres de la Platja. Puga recorda que en els últims anys, amb el PSC a l'alcaldia, l'Escala ha tingut un increment important del nombre de places d'aparcament, d'entre 600 i prop d'un miler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.