Urbanisme

Mataró reobre el trànsit al carrer Sant Benet després d'un mes tallat per obres

La via és una de les principals entrades al centre de la ciutat

Els treballs formen part de la millora dels entorns de la plaça de les Tereses i la de Cuba

El carrer Sant Benet de Mataró ja torna a estar reobert al trànsit després d'un mes tallat per obres. Aquesta via és una de les principals entrades pel trànsit rodat cap al centre de la ciutat. Aquestes obres van començar el 26 de maig i han servit, entre d'altres coses, per reasfaltar tot el carrer Sant Benet, tot i que en principi això no estava previst.

Aquesta actuació, però, s'emmarca dins de les obres de millora dels accessos i carrers de l'entorn de les places de les Tereses i de Cuba, en ple centre de Mataró. Els treballs van començar al gener i, entre altres actuacions, ja s'ha pavimentat a un sol nivell el carrer de Cuba en el tram comprès entre el Camí Ral i el Carrer Unió. En el cas d'aquesta via, a més, també s'hi ha substituït la xarxa de clavegueram, que estava malmesa, i només queda tallat el tram que va des del carrer Sant Benet fins al carrer Unió. En aquest sentit, el tram del carrer de Cuba que va des del carrer Sant Cugat fins al Camí Ral ja està obert al trànsit. D'altra banda, aquesta actuació ha inclòs la reurbanització de la part alta de la plaça de les Tereses.

La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), ha explicat que “es va assumir el compromís amb els comerciants de la zona d'obrir el carrer Sant Benet com més aviat millor per tal de perjudicar el menys possible l'època de rebaixes”. En aquest sentit, Calpe també ha recordat que “la intenció és poder potenciar la part alta de la plaça de les Tereses per fer-hi un eix comercial que vagi des del carrer Sant Benet fins al de Sant Josep”. Pel que fa a la resta de l'obra, la regidora ha assegurat que “en un termini de deu dies ha d'estar tot acabat”. En total, l'obra té un cost de 600.000 euros, la meitat dels quals estan finançats amb fons europeus, mentre que la resta els aporten la Diputació i l'Ajuntament.

LA FRASE

Hi ha el compromís amb els comerciants de reobrir el carrer Sant Benet el més aviat possible
Núria Calpe (CiU)
regidora d'urbanisme de l'ajuntament de mataró

LA XIFRA

600
mil euros
és el cost de l'obra de millora dels accessos a les places de Cuba i de les Tereses, en ple centre de Mataró.

Malentès amb els comerciants

Les obres del carrer Sant Benet, però, no van començar amb bon peu. I és que els comerciants de la zona van fer arribar les seves queixes a l'Ajuntament perquè, segons ells, no se'ls va informar “correctament” de les afectacions que causarien les obres en aquesta via. Segons van manifestar, en un principi l'Ajuntament els va comunicar que al carrer Sant Benet només s'hi farien “talls puntuals”, però la realitat és que la via ha estat tallada totalment durant les obres. En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, ha reconegut que “potser no es va explicar prou bé als comerciants de la zona les afectacions i les molèsties que podria causar l'obra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia